Conference League: Απόδραση από τα παραμύθια για ΠΑΟΚ, νίκησε στη Σκωτία την Αμπερντίν

Conference League: Απόδραση από τα παραμύθια για ΠΑΟΚ, νίκησε στη Σκωτία την Αμπερντίν

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να ακροβατεί με τους αντιπάλους του στο Conference League σε σκοινιά που ενώνουν δύο οροσειρές και πάντα να είναι αυτός που μένει όρθιος στο τέλος, τουλάχιστον αυτό αποδείχθηκε με το 3-2 επί της Αμπερντίν στη Σκωτία για την τρίτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου στο Conference League.

Είτε πρόκειται για δύναμη χαρακτήρα, για πνεύμα νικητή ή για κάτι άλλο, ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει τρεις φορές σε ισάριθμα ματς με γκολ αργά: αυτήν τη φορά ήταν ο Στέφαν Σβαμπ που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90+6’, με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Οζντόεφ. Σε σχέση με τη νίκη στο Ελσίνκι που ήρθε με τα γκολ των Ντεσπόντοφ και Μπράντον στο 81’ και το 90+4’ και το buzzer του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο 2-1 της Τούμπας, αυτό το ματς ήταν κατατί πιο δύσκολο σε μαθηματικό επίπεδο και από την άποψη του χώρου: ο ΠΑΟΚ βρισκόταν πίσω 2-0 στο 72’ από την Αμπερντίν, η οποία προηγήθηκε με τον Μιόφσκι στο 50’ ενώ ο Πολβάρα άνοιξε στο 58’ την ψαλίδα.

Ο «δικέφαλος» που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και πλησίασε σε τρεις περιπτώσεις πρώτος στο γκολ, έμοιαζε να έχει μεγάλη απόκλιση στην απόδοσή του σε σχέση με αυτό το διάστημα.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε στα σκοινιά, έμοιαζε να μην την γλιτώνει, παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του αρνήθηκαν να παραδοθούν. Ο Ντεσπόντοφ μπήκε στο ματς στο 72’ και σκόραρε αμέσως, από την πάσα του Γιάννη Κωνσταντέλια, ενώ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, μια εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΟΚ, έφτασε στην ισοφάριση στο 84’.

Πλέον, ο «δικέφαλος» όχι απλώς προπορεύεται στον όμιλο, αλλά αν νικήσει την Αμπερντίν στο επόμενο παιχνίδι, στις 9 Νοεμβρίου στην Τούμπα, θα κάνει κάτι που μόνο ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν την ευχέρεια να κάνουν, δηλαδή θα προκριθεί και μαθηματικά στη φάση των «32» του Conference League και θα κλείσει τα ραντεβού του με μία από τις τρίτες του Europa League το 2024, αν έρθει πρώτος.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης αναμένεται να τον ακολουθήσει, αφού διέσυρε 6-0 την Ελσίνκι στη Γερμανία και με διπλό στη Φινλανδία και ταυτόχρονη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Αμπερντίν, θα προκριθεί και εκείνη.

Το πανόραμα του έβδομου ομίλου στο Conference League

Τα αποτελέσματα (3η αγωνιστική): Αμπερντίν-ΠΑΟΚ 2-3, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ελσίνκι 6-0.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια): ΠΑΟΚ 9 (8-5), Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6 (9-3), Αμπερντίν 1 (4-6), Ελσίνκι 1 (3-10).

Το πρόγραμμα (4η αγωνιστική): 9 Νοεμβρίου (19:45) ΠΑΟΚ-Αμπερντίν, Ελσίνκι-Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ