Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τρίτη δύναμη η Κροατία, νίκησε 2-1 το Μαρόκο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τρίτη δύναμη η Κροατία, νίκησε 2-1 το Μαρόκο

Σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό παιχνίδι, η παρέα του Λούκα Μόντριτς επικράτησε με τον τρόπο που ξέρει, όντας ανθεκτική και συνεχίζει να ζει το υπέροχο παραμύθι της.

Σε ένα μικρό τελικό που είχε δύο γκολ πριν το δεκάλεπτο, η Κροατία νίκησε το Μαρόκο 2-1 στο «Khalifa International» του Κατάρ και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, που ειχε φτάσει στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης, το 2018, χάνοντας από τη Γαλλία στη Μόσχα 4-2, κρατιέται ψηλά και φεύγει από το Κατάρ ως τρίτη παγκόσμια δύναμη. Φεύγει, επίσης, με το μέλλον να γίνεται παρόν: η κεφαλιά του Γιόσκο Γκβάρντιολ στο 7' και το πλασέ του Μίσλαβ Όρσιτς στο 42' ήταν δύο γκολ που ήρθαν από παιδιά που πρόκειται να κουβαλήσουν την ομάδα στο εγγύς και μακρινό μέλλον. 

Το Μαρόκο, που έγινε η πρώτη ομάδα που έπαιξε σε ημιτελικό και μικρό τελικό στη διοργάνωση, ισοφάρισε προσωρινά με τον Ασράφ Ντάρι στο 9' και είχε τις στιγμές του, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι έστω σε παράταση. 

Κροατία (Ζλ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Όρσιτς (90+5' Γιάκιτς), Μάγερ (66' Πέτκοβιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (66' Πάσαλιτς), Κράμαριτς (62' Βλάσιτς). 
Μαρόκο (Β. Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Νταρί (64' Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (68' Αμαλάχ), Ατιάτ Αλάχ, Σαμπιρί (46' Σαΐρ), Αμραμπάτ, Ελ Κανούς (56' Ουνάχι), Ζιγές, Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (64' Ζαρούρι).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ