«Έφυγε» απο τον κόσμο ο «Θεός» του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα

«Έφυγε» απο τον κόσμο ο «Θεός» του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η είδηση ότι πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα!

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα δημοσιεύματα από την Αργεντινή (Clarin, Οle) ανέφεραν ότι ο Μαραντόνα έχασε την ζωή του. «Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υπέστη καρδιακή ανακοπή την Τετάρτη το πρωί στο σπίτι του στη γειτονιά του Σαν Αντρέ, στην πόλη Τίγρε» αναφέρει χαρακτηριστικά η «Ole» από την Αργεντινή.

 

 

 

https://twitter.com/diarioas/status/1331634978841628677?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1331634978841628677%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fspor%2Fpagkosmio-sok-efyge-apo-tin-zoi-ntiegko-marantona

 

 

Η «Clarin» ανέφερε χαρακτηριστικά «Ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του στο προάσιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες", είχε πρόβλημα αναπνευστικό. Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Με τον Μαραντόνα ήταν η κόρη του Ντάλμα».

A9DFF609 CD30 42FD 9481 3A0BF2E64180

Στις αρχές Νοεμβρίου ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής είχε κάνει επέμβαση στον εγκέφαλο ενώ οκτώ μέρες μετά την εγχείρηση, είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν για να συνέχιζε σπίτι την ανάρρωσή του.

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1965 στο Μπουένος Άιρες, όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ.

Ο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός όχι μόνο στην Αργεντινή, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή στη Νάπολι, που την έφερε στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Λατρεύτηκε σαν Θεός σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ποδοσφαιρικό και μη. Αποτέλεσε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα όλων των εποχών και ακόμα και στο σήμερα, χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του, οι εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Είναι χαρακτηριστικό πως πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν πριν από μερικές εβδομάδες για να του εκδηλώσει την αγάπη του και να του σταθεί στην περιπέτεια που περνούσε.




Ο Ντιέγκο ήταν εκείνος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Πακγοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA. Πέρασε ακόμη από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος και στην εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

Η ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα τα είχε όλα... Ποδόσφαιρο, πρωταθλητισμό, καθώς και τις καταχρήσεις, που αποτέλεσαν το μελανό του σημείο. Ναρκωτικά, γυναίκες... Μια ζωή γεμάτη, σε υψηλές συχνότητες, προσαρμοσμένη στους δικούς του όρους μέχρι την τελευταία του στιγμή. Ενας Λατινοαμερικάνος μέχρι τέλους. Ενας άνθρωπος που έζησε τη ζωή του στα... κόκκινα. Και έφυγε σήμερα «γεμάτος»... Από αγάπη, από λατρεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ