Super League: Έκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός, 3 στα 3 η ΑΕΚ

Super League: Έκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός, 3 στα 3 η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε παρά μόλις τα 37 πρώτα λεπτά του αγώνα με την ΑΕΛ, στο Φάληρο, για να σημειώσει την ενδέκατη φετινή νίκη του σε 15 αγώνες, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 4-0 και κατεβάζοντας πλήρως ταχύτητα στο β΄ ημίχρονο επιβλήθηκαν με 4-1 των «βυσσινί», κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα που ακολουθεί, στον Βόλο.

Παράλληλα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που δείχνει ότι «ξεμπούκωσε» επιθετικά καθώς μετρά 12 γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, άσχετα με το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ.

Στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να εκτίει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του, το σκορ άνοιξε στο 9΄ ο Μασούρας με εν κινήσει πλασέ από σέντρα του Τσιμίκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διπλασίασε από ασίστ του Σουντανί.

Το 3-0 σημείωσε στο 17ο λεπτό ο Σουντανί, ο οποίος μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Μόρα και από δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον, ενώ στο 37΄ ο Ελ Αραμπί ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0 με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Μόρα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατέβασαν εντελώς το ρυθμό τους και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 56΄ με σουτ του Ουάρντα και μεγάλο λάθος του Σα, καθώς η μπάλα έφυγε από τα χέρια του στην προσπάθεια να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Αιγύπτιου.

Τρίτη σερί νίκη για ΑΕΚ, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Τρίτη διαδοχική νίκη για την ΑΕΚ, που εδραιώνεται στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά τη 15η αγωνιστική της Super League.

H Ένωση επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Μάνταλο (6΄ πέναλτι) και Λιβάγια (46΄), ενώ μείωσε για τους φιλοξενούμενους ο Λουϊς Φερνάντεθ στο 79΄.

Το τράβηγμα του Ματρικάρντι στον Ολιβέιρα έγινε αντιληπτό μέσω VAR κι έτσι η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με το πέναλτι του Μάνταλου (6΄).

Ακόμα πιο νωρίς με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, μόλις στα 50 πρώτα δευτερόλεπτα , πέτυχε το 2-0. Από εκπληκτική κάθετη του Κρίστιτσιτς, ο Παουλίνιο πέρασε τη μπάλα στον Λιβάγια κι αυτός δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει από κοντά στα δίχτυα.

H AEK δεν ικανοποίησε με την συνολική της εμφάνιση, ο Αστέρας δικαιούταν ένα γκολ και το πέτυχε στο 78΄ με έξοχη ενέργεια και σουτ του Λουίς Φερνάντεθ μετά από λάθος του Μπακάκη.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο και άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Τσιντώτας (που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Μπάρκα) πραγματοποίησε την απόκρουση του ματς σε εξ επαφής κεφαλιά του Λ.Φερνάντεθ στο 87΄ κι έτσι ο Μάσιμο Καρέρα πανηγύρισε το «2 στα 2» στο ξεκίνημά του στον πάγκο της ΑΕΚ.

Μοιρασιά στο Ηράκλειο για ΟΦΗ και Παναθηναϊκό

ΟΦΗ και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν από έναν βαθμό στη μεταξύ τους αναμέτρηση (1-1) στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και ύστερα από ένα παιχνίδι με αρκετό σασπένς.

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από δύο οριακές φάσεις και ισάριθμα ακυρωθέντα γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Ο Μακέντα στο 28΄ για τον Παναθηναϊκό και ο Φιγκεϊρέδο στο 42΄ για τον ΟΦΗ έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, αμφότεροι όμως υποδείχθηκαν σε θέση οφσάιντ, μετά και από έλεγχο του VAR.

Το «τριφύλλι» είχε άλλη μία μεγάλη φάση στο 19΄, με τον Σωτηρίου να νικάει σε τετ-α-τετ τον Μπουζούκη, ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, κυρίως με τις ενέργειες του Φιγκεϊρέδο.

Στο β΄ μέρος και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι στο 60΄, σε εκτέλεση φάουλ του Δώνη, αλλά τους Κρήτες να είναι αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 67΄, με πλασέ του Φιγκεϊρέδο, μετά από γύρισμα του Τσιλιανίδη και ωραία προσποίηση του Στάικου.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Σένκεφελντ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με δέκα παίκτες τον Παναθηναϊκό, που όμως κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει στο 84΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Δώνης από τον Κουτρουμπή και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη παραλίγο να κάνει την ολική ανατροπή στο 87΄, αλλά το σουτ του Κουρμπέλη δεν βρήκε στόχο.

Κόλλησαν στο 0-0 Ξάνθη και Παναιτωλικός

Σε… ρηχά νερά κινήθηκαν στα Πηγάδια Ξάνθη και Παναιτωλικός, καθώς η μεταξύ τους συνάντηση, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε με «λευκή» ισοπαλία.

Μετά από ενενήντα λεπτά χωρίς ουσιαστικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και την παραμικρή συγκίνηση καμία ομάδα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σε μια αναμέτρηση που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για τους Ακρίτες, που παρέμειναν για τρίτο συνεχή αγώνα χωρίς νίκη (μία ισοπαλία, 2 ήττες) κι έχασαν έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Αγρινίου παραμένει η μοναδική χωρίς νίκη στη φετινή διοργάνωση, μετρώντας πέντε ισοπαλίες.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Τσιγγάρα.

Πήρε βαθμό στο Περιστέρι η Λαμία

Η Λαμία αντέδρασε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς που έδωσε στην Αθήνα, αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να «ντουμπλάρουν» τις νίκες τους, μετά το «διπλό» στη Λάρισα, ωστόσο, έμειναν αήττητοι για τρίτο σερί ματς από τότε που ανέβαλε ο Σάββας Παντελίδης (δύο ισοπαλίες, μία νίκη).

Καλύτερη ήταν η Λαμία στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο είχε κατοχή μπάλας 65%-35% έναντι του Ατρόμητου, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Μέγερι.

Κορυφαία στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν η φάση του 45ου λεπτού, όταν Αντέτζο «τσίμπησε» την μπάλα από τον Ρισβάνη, χωρίς, όμως, να αιφνιδιαστεί ο Ούγγρος τερματοφύλακας της αθηναϊκής ομάδας.

Οι γηπεδούχοι, στο πρώτο 45λεπτο, έκαναν πολλά λάθη και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζαν την ομάδα που το περασμένο Σάββατο άλλωσε την «AEL FC Arena» (2-1 επί της ΑΕΛ). Ήταν από τις λίγες φορές που οι Περιστεριώτες δεν έφτιαξαν «καθαρή» ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Η Λαμία συνέχισε να ελέγχει το ματς, παρότι ο Ατρόμητος μπήκε κάπως πίο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 72΄ επιβραβεύτηκε για την ανωτερότητά της με το γκολ του Τουράμ, ο οποίος πέρασε και τον Ρισβάνη και νίκησε τον Μέγερι (1-0).

Η Λαμία με σωστή δεν κινδύνευσε μετά το γκολ που πέτυχε, ωστόσο, από μία στημένη φάση ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση στο 84΄ με την κεφαλιά του Βέλλιου μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ούμπιδες.

Super League: Δοκιμασία για ΠΑΟΚ κόντρα σε Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη- Ο Αρης κόντρα στον ΝΠΣ Βόλου

Με δύο παιχνίδια πέφτει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής στην Super League.

Στη Νέα Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, σε ένα δύσκολο τεστ για τους πρωταθλητές. Οι «κυανέρυθροι» προσπαθούν να μαζέψουν βαθμούς, ώστε να βρεθούν σε καλύτερη μοίρα στα πλέι άουτ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ θέλει να διατηρήσει το αήττητο και να πιάσει ξανά στην κορυφή τον Ολυμπιακό, που χθες ήταν σαρωτικός απέναντι στην ΑΕΛ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Αρης στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τον ΝΠΣ Βόλου, όπου δεν έχει περιθώρια για νέα γκέλα, αν θέλει να μπει στην εξάδα των πλέι οφ. Οι «κίτρινοι» αγνοούν τη νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και αν καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, τότε θα μπουν στην εξάδα προσπερνώντας τη Ξάνθη.

Super League: Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1
Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1
Ατρόμητος – Λαμία 1-1

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

17:15 Αρης – ΝΠΣ Βόλου
19:30 Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία της Super League

Ολυμπιακός 37
ΠΑΟΚ 34
ΑΕΚ 27
ΟΦΗ 23
Παναθηναϊκός 21
Ξάνθη 20
Ατρόμητος 19
ΑΕΛ 19
Αρης 18
Λαμία 18
ΝΠΣ Βόλου 17
Αστέρας Τρίπολης 12
Πανιώνιος 6
Παναιτωλικός 5

* Αρης, ΠΑΟΚ, Βόλος και Πανιώνιος έχουν ένα ματς λιγότερο
**Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS