Έρχονται τα mega συμβόλαια των +300 εκατ. για τον Γ. Αντετοκούνμπο και τους άλλους σταρ του ΝΒA

Έρχονται τα mega συμβόλαια των +300 εκατ. για τον Γ. Αντετοκούνμπο και τους άλλους σταρ του ΝΒA

Θα μπορούσε ένας επαγγελματίας αθλητής, όσο ικανός και αν είναι, όσα έσοδα και αν αποφέρει με την παρουσία του σε μια ομάδα και στη «βιομηχανία» την οποία αυτή υπηρετεί, να αμείβεται με ατομικά συμβόλαια συνολικής αξίας άνω των 300 εκατ. δολ.;

Ως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο μπάσκετ και πλην εξαιρέσεων σε άλλα αθλήματα (για τους Εμπαπέ, Μέσι στο ποδόσφαιρο με ειδικά μπόνους και σε NFL, μπέιζμπολ, αλλά για deals 10+ ετών).
Όμως, θεωρείται πλέον ένα πολύ πιθανό σενάριο για την «ελίτ» του Ν.Β.Α., έστω και αν ακούγεται εξωπραγματικό.
Τον Δεκέμβριο του ‘20 ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, υπέγραψε την 5ετή super max συμφωνία του με τα «ελάφια», ύψους 228,2 εκατ. δολ. με διάρκεια έως τη σεζόν 2025-26 και το οικονομικό «άλμα» από τα 100 εκατ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης (2017-2020) ήταν τεράστιο.

Λίγοι NBAers κατάφεραν, σίγουρα, να εξασφαλίσουν μια θέση στο «κλαμπ των 200+εκατ. δολ.», με τον γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Στέφ Κάρι να έχει το προνόμιο ότι στην καριέρα του «πήρε» δυο συμβόλαια αυτού του επιπέδου, όχι ένα και υπήρξε ο πρώτος ο οποίος το έκανε το 2017.
Σήμερα, το ρεκόρ ανήκει σε έναν Σέρβο, τον δις MVP του ΝΒΑ Σέρβο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς που έχει να λαβαίνει μέχρι το 2028 το αστρονομικό ποσό των 264 εκατ. δολ. με προοπτική να εκτινάξει τις αποδοχές του έως τα 272 εκατ. δολ.
Από εδώ και πέρα τα πάντα θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της αύξησης στους… τζίρους των ομάδων της «Μέκκας του μπάσκετ», με βασικότερη παράμετρο το νέο πολυετές τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα κληθεί να υπογράψει η λίγκα τους με τους ενδιαφερόμενους ομίλους για την μετάδοση των αγώνων της από το 2025 και μετά.
Για να ανεβάσουν τα… μεροκάματα που δίνουν στους παίκτες τους οι εργοδότες των «30» του ΝΒΑ θα πρέπει να πετύχουν τον στόχο τους, για τον διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό της συνολικής αξίας του νέου τους deal για την TV, από τα 24 δισ. δολ. (για όσα υπέγραψαν το 2014 με τα TNT και ESPN, για 9 χρόνια) στα 50 δισ. δολ. ή τα 75 δισ. δολ.

Μυστικές διαπραγματεύσεις;

Οι διαπραγματεύσεις με τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται να βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται με μυστικότητα, αν πρώτα δεν φέρουν αποτέλεσμα για να καταστεί εφικτό να ανακοινωθεί και η έκβαση τους.
Αν οι ομάδες πετύχουν τον απόλυτο στόχο τους, δηλαδή ένα σούπερ deal 75 δισ. δολ, αυτομάτως θα ανοίξει ο δρόμος για την παροχή των πρώτων συμβολαίων με απολαβές 300+ εκατ. δολ. για τους διασημότερους μπασκετμπολίστες της γης.
Διότι όποιος φέρνει λεφτά, παίρνει λεφτά. Απαράβατος κανόνας για την βιομηχανία των σπορ και του θεάματος, που σε αυτή την περίπτωση συνδυάζονται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ