Εθνική Ελλάδας: Νέος προπονητής ο Γκουστάβο Πογιέτ

Εθνική Ελλάδας: Νέος προπονητής ο Γκουστάβο Πογιέτ

Στο πρόσωπο του Ουρουγουανού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ, βρήκαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ τον αντικαταστάτη του Τζον Φαν'τ Σχιπ, με τον πρώην τεχνικό της Ένωσης να επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τον Απρίλιο του 2016.

Η ανακοίνωση:

«O κ. Γουστάβο Πογέτ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Ο Ουρουγουανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έως το τέλος του 2023 με πρόβλεψη ανανέωσης έως το EURO 2024.

Ο κ. Πογέτ, γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο στις 15 Νοεμβρίου του 1967. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού και έπαιξε στη Γκρενόμπλ, στη Ρίβερ Πλέιτ της Ουρουγουάης, στη Σαραγόθα και στις Τσέλσι, Τότεναμ και Σουίντον. Με τη Σαραγόθα κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας το 1994 και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1995, και με την Τσέλσι το UEFA Super Cup to 1998, σημειώνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Copa America τo 1995 με την εθνική Ουρουγουάης, στο οποίο ο Πογέτ ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης στη θέση του.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τη θέση του assistant στις Σουίντον, Λιντς, Τότεναμ και ως πρώτος προπονητής στη Μπράιτον και τη Σάντερλαντ. Αμέσως μετά, τη σεζόν 2015-16, ανέλαβε την ΑΕΚ και έγινε έτσι περισσότερο γνωστός στη χώρα μας. Έχει εργαστεί ακόμη στη Μπέτις, τη Σανγκάη, τη Μπορντό και την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα».

Μετά τις υπογραφές ο νέος προπονητής της «επίσημης αγαπημένης», δήλωσε:

«Έρχομαι ξανά σε μια πανέμορφη χώρα με πλούσια ιστορία και ωραίους ανθρώπους και είμαι πολύ χαρούμενος για την υπογραφή συμβολαίου με την ομοσπονδία και για το γεγονός ότι αναλαμβάνω την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας. Ήδη από τη στιγμή που έφτασε σε μένα η πρόταση, ένιωσα ιδιαίτερη τιμή. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, στις οποίες θα καταβάλλουμε προσπάθεια να επιστρέψει», τόνισε ο Ουρουγουανός τεχνικός που υπέγραψε ως το 2023.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τα μέλη της διοίκησης, τον τεχνικό και τον αθλητικό διευθυντή για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, τη θετική διάθεση που έδειξαν στις συζητήσεις που είχαμε και τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκαν. Μου έδειξαν ότι έχουν όραμα και στόχους για την Εθνική και θέλω να γίνω μέρος της προσπάθειας για επιτυχία. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τις ικανότητές τους και από όσα έχω δει έως τώρα, πιστεύω ότι υπάρχει το κατάλληλο υλικό και όλες οι προϋποθέσεις για να τα πάμε καλά στις διοργανώσεις που έρχονται. Ανυπομονώ να συναντήσω τους ποδοσφαιριστές, να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS