EURO 2020: «Παράσταση» της Ιταλίας στην πρεμιέρα, 3-0 την Τουρκία

EURO 2020: «Παράσταση» της Ιταλίας στην πρεμιέρα, 3-0 την Τουρκία

Καλύτερη πρεμιέρα στο EURO 2020 δεν θα μπορούσε να κάνει η Ιταλία, που υποχρεώνοντας σε εντελώς παθητικό ρόλο την Τουρκία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (24-3 οι τελικές), τη νίκησε στο «Ολίμπικο» με 3-0, στην εναρκτήρια αναμέτρηση της διοργάνωσης.


Το τελικό σκορ είναι πρωτόγνωρο για το θεσμό, καθώς για πρώτη φορά ομάδα πέτυχε τρία γκολ στην πρεμιέρα κι επικράτησε με διαφορά τριών τερμάτων.
Από το 1980 μέχρι σήμερα οι εναρκτήριες συναντήσεις είχαν για συνηθέστερο αποτέλεσμα την ισοπαλία 1-1 και ακολουθούσαν τα σκορ 1-0 και 2-1.
Αυτά μάλιστα ήταν τα μοναδικά σκορ που είχαν σημειωθεί στις προηγούμενες δέκα περιπτώσεις, μέχρι που ήλθε η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι να... σπάσει το κοντέρ.

Η «σκουάντρα ατζούρα» έμεινε αήττητη για 28ο συνεχές παιχνίδι (23 νίκες - 5 ισοπαλίες), ενώ στους δέκα τελευταίους αγώνες της έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία της.

Αγωνιστικά, οι τυπικά φιλοξενούμενοι Ιταλοί (παρότι έπαιξαν στη Ρώμη!) κυριάρχησαν κατά κράτος από το πρώτο λεπτό, υποχρεώνοντας σε μαζική άμυνα τους Τούρκους, που πάντως κατάφεραν να βγάλουν το πρώτο ημίχρονο χωρίς απώλειες.

Με εκπληκτική πίεση στο μισό του γηπέδου, οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν άφηναν εκείνους του Σενόλ Γκιουνές να πάρουν ανάσα.

Ζορζίνιο, Μπαρέλα και Λοκατέλι (απόντος του Βεράτι) έδιναν το ρυθμό και ταυτόχρονα κυκλοφορούσαν άψογα και γρήγορα την μπάλα και παρά το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά, το γκολ ήταν θέμα χρόνου...

Αυτό συνέβη στο 53΄, όταν ο Μπεράντι μπήκε από δεξιά κι έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, όπου ο Ντεμιράλ στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Το παιχνίδι πήρε οριστικά το δρόμο του στο 66΄, με τον Ιμόμπιλε να «εκτελεί» τον Τσακίρ παίρνοντας το ριμπάουντ στην απόκρουση του Τούρκου γκολκίπερ, μετά τη δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Σπινατσόλα.

Παρά το 2-0 και τον απόλυτο έλεγχο, αφού οι Τούρκοι ακόμη και τότε δεν ρίσκαραν να επιτεθούν φοβούμενοι ότι το σκορ θα πάρει μεγάλη έκταση, οι «ατζούρι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 79΄ ο Ινσίνιε έγραψε το 3-0 με την αγαπημένη του κίνηση: να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να εκτελεί με δεξί τεχνικό σουτ στην αριστερή γωνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS