Euro 2024: Αγχώθηκε η Εθνική, αλλά νίκησε την Ιρλανδία και έκανε το δύο στα δύο στα προκριματικά - Χωρίς στρες στο Παρίσι

Euro 2024: Αγχώθηκε η Εθνική, αλλά νίκησε την Ιρλανδία και έκανε το δύο στα δύο στα προκριματικά - Χωρίς στρες στο Παρίσι

Οι παλιές καλές εποχές, που η Εθνική αγχωνόταν αλλά έπαιρνε τις νίκες που την οδηγούσαν στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων, αναβίωσαν το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Για το δεύτερο παιχνίδι της στο πλαίσιο του Β' ομίλου των προκριματικών για το Euro 2024, η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Ιρλανδία και έκανε το 2 στα 2, μετά την εκτός έδρας νίκη της με σκορ 3-0 επί του Γιβραλτάρ.

Εκτός των δύο γκολ, χρειάστηκε και η επέμβαση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο σουτ του Ματ Ντόχερτι, ο οποίος εξόργισε τον Κώστα Τσιμίκα ύστερα από ένα σκληρό φάουλ του Μάικλ Ομπαφέμι στον Μανώλη Σιώπη, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ιρλανδός, που έσπρωξε με τον ώμο του τον Μασούρα ρίχνοντάς τον κάτω, αποβλήθηκε και το παιχνίδι τελείωσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Η Εθνική πήρε το προβάδισμα με το πέναλτι, μετά το χέρι του Κάλουμ Ο' Ντόουντα που ο διαιτητής τσέκαρε στον VAR, του Τάσου Μπακασέτα στο 15'. Οι Ιρλανδοί, ωστόσο, μπόρεσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους σε ένα διάστημα που βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 27', ο Νέιθαν Κόλινς σκόραρε με προβολή ύστερα από την κεφαλιά-πάσα του Ίβαν Φέργκιουσον έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στην αρχή σφυρίχτηκε οφσάιντ, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Η Ελλάδα δεν ξανάχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού, παρά το σουτ του Κόλινς που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος, κάτι που έγινε χρήσιμο όταν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε το δεύτερο γκολ. Στο 49', ο Μπακασέτας έκανε εξαιρετική πάσα στο χώρο και ο Γιώργος Μασούρας πλάσαρε με το αριστερό για το 2-1.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στο δύο στα δύο και τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, στο Παρίσι, θα παίξει στο πρώτο ματς που δεν θα μπορεί να ελέγξει, με αντίπαλο τη Γαλλία, πριν ξαναδώσει ραντεβού για το φθινόπωρο.

Ελλάδα (Γκ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90' Σιώπης), Μπακασέτας (90+4' Τζαβέλλας), Πέλκας (71' Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71' Γιακουμάκης).

Ιρλανδία (Στ. Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ο' Ντόουντα (53' ΜακΚλίν), Έγκαν, Κούλεν, Φέργκιοσον, Άιντα (46' Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (81' Ομπαφέμι), Λένιχαλ (89' Πάροτ), Σμόλμπον (53' Νάιτ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ