Ευρωμπάσκετ 2022: Η Εθνική Ελλάδας φορτσάρει για προημιτελικά με Τσεχία

Ευρωμπάσκετ 2022: Η Εθνική Ελλάδας φορτσάρει για προημιτελικά με Τσεχία

Τα σπουδαία έφτασαν για την Εθνική, η οποία μετά το απόλυτο των νικών στον όμιλο με Κροατία, Ιταλία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία, στρέφει την προσοχή της στο κρίσιμο νοκ-άουτ απέναντι στους Τσέχους. Θα είναι το τέταρτο χρονικά ματς της ημέρας (21:45 ΕΡΤ) και θα δώσει το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurobasket. Στους «8» όποια ομάδα περάσει, θα παίξει με τη διοργανώτρια Γερμανία που απέκλεισε το Μαυροβούνιο.

H Ελλάδα μπαίνει ως φαβορί για την αναμέτρηση, όμως οι Τσέχοι δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν, γιατί ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν τις δύο τελευταίες φορές που έπαιξαν με την Εθνική μας. Αρχικά στο Παγκόσμιο που παρά την ήττα τους, κράτησαν τη διαφορά και προκρίθηκαν, ενώ στο Προολυμπιακού του Καναδά μας νίκησαν με 97-72. Πάντως η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τότε, ενώ η Τσεχία έχει κρατήσει την ομοιογένεια με ηγέτες τους Τόμας Σατοράνσκι και Γιαν Βέσελι και θα πρέπει να προσεχθεί στο τρίποντο.
Η Ελλάδα είναι κορυφαία ομάδα στο Eurobasket σε μπλοκ και κλεψίματα, ενώ η Τσεχία σε ποσοστό στα τρίποντα και ασίστ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Τσεχία (Κυριακή 11/9 - 21:45) για τη φάση των «16» του EuroBasket, αφού προπονήθηκε κανονικά και το Σάββατο με την υπόλοιπη ομάδα. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε πως η Εθνική εμπνέει σεβασμό και έχει μπροστά της έναν τελικό».

Τελος ο Κώστας Αντετοκούνμπο δήλωσε πανέτοιμος για τη μεγάλη μάχη με τους Τσέχους, παίρνοντας κάποια λεπτά κόντρα στην Εσθονία.

Το πρόγραμμα:

13:00 Ουκρανία - Πολωνία
15:45 Φινλανδία - Κροατία
19:00 Σερβία - Ιταλία
21:45 Ελλάδα - Τσεχία

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ