«Δεν χρειάζεται και νοσοκομείο»: Εξαλλος ο Τζόκοβιτς για την αποβολή του, τι έλεγε για την επόπτρια που χτύπησε με το μπαλάκι

«Δεν χρειάζεται και νοσοκομείο»: Εξαλλος ο Τζόκοβιτς για την αποβολή του, τι έλεγε για την επόπτρια που χτύπησε με το μπαλάκι

Έξω φρενών έγινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς με την αποβολή του από το US Open. Ο Σέρβος τενίστας, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, αποβλήθηκε από το US Open καθώς σ’ ένα από τα συνηθισμένα του ξεσπάσματα οργής στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα του με τον Ισπανό Πάμπλο Καρένο Μπούστα χτύπησε με την ρακέτα του το μπαλάκι για να το απομακρύνει με δύναμη, όμως αυτό χτύπησε την επόπτρια γραμμών Λόρα Κλαρκ στο λαιμό!

Αν και όπως προκύπτει από το βίντεο ο Τζόκοβιτς δεν είχε σημαδέψει την επόπτρια, το μπαλάκι χτύπησε την Κλαρκ, που έπεσε στο έδαφος. Οι κανόνες ήταν σαφείς: ο τενίστας έπρεπε να αποβληθεί. Ο διαιτητής του αγώνα, Σόρεν Φρίμελ, κατέβηκε στο έρημο γήπεδο και μετά από πολλή συζήτηση είπε στον Τζόκοβιτς ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, ενώ εκείνος μάταια διαμαρτυρόταν «[Η επόπτρια] δεν χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο!», υποστήριζε σοκαρισμένος. «Θα πάρετε μια τέτοια απόφαση; Τι θα γίνει η καριέρα μου; Το Γκραν Σλαμ; Ο τελικός;»


Τελικά, κι αφού προηγουμένως υποστήριξε ότι η επόπτρια δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ο 33χρονος Σέρβος τενίστας αποχώρησε κι αργότερα ζήτησε συγνώμη «που της προκάλεσε τέτοιο στρες», τονίζοντας ότι το χτύπημά του «δεν είχε καμία πρόθεση», αλλά «ήταν τόσο λάθος».

Σε ανάρτησή του σε λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζόκοβιτς αναφέρει: «Όλη αυτή η κατάσταση με στενοχώρησε πραγματικά και με άδειασε συναισθηματικά. Ζήτησαν να μάθω για την επόπτρια και από το τουρνουά μου είπαν ότι δόξα τω Θεώ είναι εντάξει. Λυπάμαι πάρα πολύ που της προκάλεσα τέτοιο στρες. Δεν είχα καμία πρόθεση. Τόσο λάθος (…) Όσο για την αποβολή, πρέπει να στραφώ μέσα μου και να δουλέψω στη διαχείριση της απογοήτευσής μου και να το μετατρέψω όλο αυτό σ’ ένα μάθημα για την ανέλιξή μου ως παίκτης και ως άνθρωπος. Ζητώ συγνώμη από το τουρνουά US Open και α’ όλους όσοι σχετίζονται με τη διοργάνωση για τη συμπεριφορά μου. Είμαι ευγνώμων απέναντι στην ομάδα και την οικογένειά μου, που με στηρίζουν σαν βράχοι και στους οπαδούς μου, που είναι πάντα εκεί για μένα. Σας ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη».

Φίλοι της επόπτριας από το Όοουενσμπορο του Κεντάκι είπαν στο τοπικό δίκτυο WKBR ότι η Κλαρκ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ήταν σίγουρα η δραματικότερη αποβολή τενίστα, από εκείνη του Τζον Μάκενρο από το Open της Αυστραλίας το 1990 για εξύβριση. Ο ίδιος ο Μάκενρο έστρεψε τα πυρά του κατά του Τζόκοβιτς, επειδή αποχώρησε από το γήπεδο χωρίς να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να ζητήσει συνγνώμη αυτοπροσώπως «σαν άνδρας» και όχι μέσω του Instagram. «Έχει πολλά υπέρ του, αλλά αυτή είναι μια κηλίδα, που δεν θα μπορέσει να την απομακρύνει», είπε ο Μάκενρο, που ήταν και ο ίδιος γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του και τα ξεσπάσματά του στη διάρκεια αγώνων του. Ο χθεσινός αντίπαλος του Τζόκοβις, Καρένο Μπούστα, όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να επιτραπεί στον Σέρβο τενίστα να συνεχίσει τον αγώνα απάντησε: «Οι κανόνες είναι κανόνες. Ο διαιτητής και ο επόπτης έκαναν το σωστό, αν και δεν ήταν εύκολο». 

https://twitter.com/usopen/status/1302715872797130753?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1302715872797130753%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fspor%2Fexorgismenos-tzokobits-apoboli-us-open-nosokomeio-epoptria

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS