Γιώργος Γεωργίου: Το «Καφενείο των Φιλάθλων» που άφησε εποχή και ο θάνατος του γιου του που τον σημάδεψε

Γιώργος Γεωργίου: Το «Καφενείο των Φιλάθλων» που άφησε εποχή και ο θάνατος του γιου του που τον σημάδεψε

Θλίψη έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου του αθλητικού δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε τη δική του προσωπική «μάχη» νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Γιώργος Γεωργίου «έφυγε» σε ηλικία 71 ετών. Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί στο Κοιμητήριο στου Ζωγράφου, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

Η εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου που άφησε εποχή

Γεννημένος στα Πετράλωνα το 1952 ο Γιώργος Γεωργίου διακρίθηκε στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, καθώς ήταν ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την παρουσίαση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος» του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη. Ωστόσο, έγινε ευρύτερα γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική και μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίασε, «Το Καφενείο των Φιλάθλων».

Δήλωνε φίλαθλος του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά στον Φίλαθλο τη δεκαετία του ’80 έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Οι ατάκες του στην εκπομπή, αλλά και ο δηκτικός και παραστατικός τρόπος του να σχολιάζει την επικαιρότητα έκαναν «Το Καφενείο των Φιλάθλων» να γράψει τη δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Ατάκες όπως το «Γεωργίου speaking», το «έκανε αβαβά», το «ήμαρτον ρε, ξανά-μανά ήμαρτον», αλλά και το «πολύ κλο κλο και από αυγό τίποτα», ήταν μερικές από τις χιλιάδες που ακούστηκαν στον αέρα της εκπομπής και «έμειναν» στο κοινό.

Η ασθένεια και ο θάνατος του γιου του

Ένα από τα γεγονότα της ζωής του που τον σημάδεψαν είναι, όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος, ο θάνατος του γιου του σε ηλικία 35 ετών. Ο Τάσος Γεωργίου έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, η οποία ονομάζεται «Αταξία του Φρίντριχ».

Πρόκειται για μια πάθηση που «χτυπά» τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα περιφερειακά νεύρα. Ο Γιώργος Γεωργίου είχε μιλήσει για την ασθένεια του γιου του σε κάποιες από τις συνεντεύξεις που παραχωρούσε κατά διαστήματα.

«Όταν αρρώστησε ο γιος μου το 1992 και τον πήγα στην Αγγλία και έμαθα τα καθέκαστα… Έπαθε μια σπάνια ασθένεια, ένα παιδί στο 1,5 εκατομμύριο. Αταξία του Φρίντριχ λέγεται. Είναι ανίατη, κληρονομική, το κληρονόμησε και από μένα και από τη μητέρα του. Εγώ και η μαμά του είμαστε φορείς. Τώρα είναι σε αναπηρική πολυθρόνα. Τα πόδια έχουν παραλύσει, τα χέρια του τα κουνάει. Όταν μας είπε ο γιατρός τι περιμένει τον Τάσο κι εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο το βράδυ, δεν κοιμήθηκα. Το πρωί που σηκώθηκα, πάω να πλυθώ και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψίχα και να σπάνε τα δόντια μου», έλεγε πριν από μερικά χρόνια ο Γιώργος Γεωργίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ