Γύρος της Γαλλίας: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη γυναίκας που προκάλεσε απίστευτη καραμπόλα και τον τραυματισμό 21 ποδηλατών [βίντεο]

Γύρος της Γαλλίας: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη γυναίκας που προκάλεσε απίστευτη καραμπόλα και τον τραυματισμό 21 ποδηλατών [βίντεο]

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη μιας γυναίκας που μπήκε στο δρόμο με πλακάτ και προκάλεσε μια απίστευτη καραμπόλα στο Γύρο της Γαλλίας και τον τραυματισμό 21 ποδηλατών έχει εξαπολύσει η αστυνομία.

Μεταξύ των τραυματιών και ο Βρετανός ποδηλάτης Κρις Φουμ, που τραυματίστηκε στην αριστερή πλευρά και το στήθος, αποφεύγοντας ευτυχώς τα κατάγματα. «Σ’ ένα κλάσμα του δευτερολέποτου βρέθηκαν 50-60 άτομα από μας στο έδαφος», είπε από το κρεβάτι νοσοκομείου. Αποφασισμένος να μην παρατήσει τη μάχη κατάφερε τελικά να επιστρέψει για να ολοκληρώσει το δεύτερο ετάπ του Γύρου της Γαλλίας.

Στο μεταξύ οι εισαγγελείς στη Βρετάνη άνοιξαν ποινική έρευνα εις βάρος της γυναίκας για «εσκεμμένη παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας και πρόκληση τραυματισμού ατόμων που μπορεί να τα εμποδίσουν να εργαστούν έως και τρεις μήνες». Η θεατής που διαφεύγει μέχρι στιγμής της σύλληψης, χαμογελούσε στις κάμερες κουνώντας μια πινακίδα στέλνοντας στους παππούδες της μήνυμα γραμμένο στα γαλλικά και τα γερμανικά στο πρώτο ετάπ του 108ου Γύρου της Γαλλίας το Σάββατο, στη διαδρομή Βρέστης – Λαντερνό.

 

Η γυναίκα, που απειλείται με ποινή κάθειρξης έως και ενός έτους και πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ, βγήκε με το πλακάτ στο δρόμο με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του ο Γερμανός ποδηλάτης Τόνι Μάρτιν και να βρεθεί στο έδαφος παρασέρνοντας άλλους περίπου 50 ποδηλάτες που μετείχαν στην κούρσα,. Το σοβαρό ατύχημα προκάλεσε 21 τραυματισμούς κι ανάγκασε ορισμένους διαγωνιζόμενους να εγκαταλείψουν το Γύρο της Γαλλίας.

 

«Η θεατής που προκάλεσε το ατύχημα απομακρύνθηκε πριν την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο. Κάνουμε τα πάντα για να τη βρούμε. Φορούσε γυαλιά και μπλου τζιν, ένα κόκκινο-λευκό ριγέ μπλουζάκι και κίτρινο μπουφάν», δήλωσε εκπρόσωπος της χωροφυλακής. Ο αναπληρωτής διευθυντής του Γύρου της Γαλλίας, Πιερ-Υβ Τουό κατέθεσε μήνυση σε βάρος της γυναίκας για να διασφαλίσει ότι «η μικρή μειονότητα των ανθρώπων που κάνουν τέτοια πράγματα δεν θα καταστρέψουν το σόου για όλους», ενώ ο διευθυντής του αγώνα, Κριστιάν Προυντόμ έστειλε μήνυμα στο κοινό που προσήλθε μαζικά και φέρεται «ανάρμοστα» μετά τη χαλάρωση του lockdown για τον κορωνοϊό με «άτομα να τριγυρίζουν στο δρόμο μπροστά στους διαγωνιζόμενους, αφήνοντας ελεύθερα τα παιδιά τους.» «Έρχεστε εδώ να δείτε ήρωες», είπε στα γαλλικά ΜΜΕ. «Αν θέλετε να δείτε τους εαυτούς σας, κοιταχτείτε στον καθρέφτη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS