Χάντμπολ: Η Ελλάδα στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024 -Στην παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση
Φωτογραφία: ΟΧΕ

Χάντμπολ: Η Ελλάδα στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024 -Στην παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης για την τελική φάση του EURO 2024 τοποθετήθηκε η εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών, η οποία προκρίθηκε -για πρώτη φορά στην ιστορία της- σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών της διοργάνωσης, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας και τις λεπτομέρειες της κλήρωσης για την τελική φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου (18:45 ώρα Ελλάδας) στο Ντίσελντορφ. Οι 24 ομάδες της τελικής φάσης χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων, με βάση τα αποτελέσματα των προκριματικών του EURO 2024 και την κατάταξη του EURO 2022.

Αυτά έχουν ως εξής:

1o: Σουηδία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Νορβηγία, Ισλανδία
2ο: Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Αυστρία
3ο: Κροατία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Τσεχία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία
4ο: Ελβετία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, ΕΛΛΑΔΑ, Γεωργία, Νησιά Φαρόε

Στην κλήρωση, οι 24 ομάδες θα σχηματίσουν έξι ομίλων των τεσσάρων για τον προκριματικό γύρο. Η «οικοδέσποινα» Γερμανία έχει ήδη τοποθετηθεί στον Α΄ όμιλο, ο οποίος θα «ανοίξει την αυλαία» του τουρνουά σε Ντίσελντορφ (εναρκτήριο παιχνίδι) και Βερολίνο. Η Κροατία τοποθετήθηκε στον Β΄ όμιλο (Μανχάιμ), η Ισλανδία στον Γ΄ όμιλο (Μόναχο), η Νορβηγία στον Δ΄ όμιλο (Βερολίνο), η -πρωταθλήτρια Ευρώπης- Σουηδία στον Ε΄ όμιλο (Μανχάιμ), ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Δανία τοποθετήθηκε στον ΣΤ΄ όμιλο (Μόναχο). Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στον βασικό γύρο του EURO 2024.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το διάστημα 10-28 Ιανουαρίου 2024. Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία φιλοξενεί την ανδρική έκδοση της «ναυαρχίδας» των διοργανώσεων εθνικών ομάδων της EHF και η πρώτη φορά που ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 24 ομάδων θα διεξαχθεί σε μια και μόνη χώρα. Ήδη την πρώτη ημέρα του EURO 2024 αναμένεται να σημειωθεί παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς τα πρώτα παιχνίδια του τουρνουά θα διεξαχθούν στην -χωρητικότητας 50.000 θεατών- «Merkur Spiel-Arena» του Ντίσελντορφ, η οποία θα δει τον μεγαλύτερο αριθμό κοινού στην Ιστορία σε αγώνα χάντμπολ.

Οι αγώνες του βασικού γύρου του EURO 2024 θα λάβουν χώρα σε Αμβούργο και Κολωνία, ενώ η «Lanxess Arena» της Κολωνίας θα φιλοξενήσει το τελευταίο τριήμερο της διοργάνωσης, όταν θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί, ο αγώνας για τις θέσεις 5-6, ο μικρός τελικός και ο τελικός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ