Με Τζόκοβιτς για τον τίτλο στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς

Με Τζόκοβιτς για τον τίτλο στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Ντουμπάι Όπεν. Ο Σέρβος άσος, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε με πολύ κόπο και αφού χρειάστηκε να... αυτοκτονήσει ο Γκαέλ Μονφίς.

Ο Γάλλος (Νο 9) έφτασε κοντά στην πρώτη νίκη του επί του Σέρβου ύστερα από 17 αγώνες αλλά θα πρέπει να περιμένει πια τον... 18ο, αφού ούτε και σήμερα τα κατάφερε.

Την ώρα που έπρεπε, ο «Νόλε» όρθωσε το ανάστημα που τον έχει φέρει στην πρώτη θέση του κόσμου, έσωσε τρία match points και άφησε τον αντίπαλό του να αναρωτιέται τι είχε πάει λάθος... 

Ο Μονφίς ήταν εξαιρετικός στα πρώτα δύο σετ. Κατάκτησε το πρώτο με 6-2 παίζοντας εξαιρετικά και στο δεύτερο, στο tie break, έφτασε σε τριπλό match point στο 6-3, έχοντας δύο ευκαιρίες να κερδίσει το παιχνίδι στο σερβίς του.

Τότε όμως το άγχος τον κυρίευσε, έκανε δύο αβίαστα λάθη, έχασε άλλο ένα match point στο σερβίς του Τζόκοβιτς και το 6-3 έγινε 6-6. Από εκείνο το σημείο και ύστερα η κατάσταση ξέφυγε τελείως από τον έλεγχο του Μονφίς και ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε με διπλό λάθος του αντιπάλου του, στο 9-8.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο του Σέρβου, απέναντι σε έναν «άδειο» σωματικά και ψυχολογικά αντίπαλο και το 6-1 αποτύπωσε τη διαφορά των δύο αθλητών σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα τους.

Ο Τσιτσιπάς έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή παράδοση απέναντι τον «Νόλε», καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του μετρά ήδη δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες απέναντι στον κορυφαίο του πλανήτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS