Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή - Νίκησε 4-2 στα πέναλτι τη Γαλλία

Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή - Νίκησε 4-2 στα πέναλτι τη Γαλλία

Δείτε τη στιγμή που ο Μέσι σηκώνει ψηλά το τρόπαιο για την Αργεντινή

Η Αργεντινή νίκησε τη Γαλλία στα πέναλτι, 4-2, σε ένα παιχνίδι που έληξε 2-2 στην κανονική διάρκειά του και 3-3 στην παράταση, στο «Lusail» της Ντόχα και είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μέσι, στο τελευταίο του τουρνουά με την Εθνική ομάδα, κατάφερε να πετύχει τον μοναδικό στόχο που του είχε απομείνει, την κατάκτηση του σημαντικότερου τροπαίου που μπορεί να κερδίσει κάποιος με τη χώρα του. Αυτό, το πέτυχε με δύο γκολ στο ματς, ενώ ευστόχησε και στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπου και κρίθηκε ο τίτλος.

Οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής, μετά από έναν τελικό που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, σήκωσαν στον ουρανό του «Λουσάιλ» το τρίτο Μουντιάλ στην ιστορίας της «αλμπισελέστε».

Πριν ο Μέσι πάρει στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο, οι διοργανωτές τού φόρεσαν μια παραδοσιακή φορεσιά του Κατάρ.

Πλέον, ο ζωντανός «θρύλος» της Αργεντινής έπιασε ασύλληπτα νούμερα στην καριέρα του με την κατάκτηση του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, έφτασε το νούμερο των 42 τίτλων σε επίπεδο συλλόγων και Εθνικών ομάδων και σ' αυτούς τους τίτλους συμπεριλαμβάνονται το παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 το 2005, το χρυσό μετάλλιο του 2008 με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και βέβαια οι πολλοί τίτλοι με την Μπαρτσελόνα και την Παρί.

Δείτε την απονομή του Μουντιάλ 2022 στην Αργεντινή:


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ