Μπαπέ και Ζιρού έστειλαν την Γαλλία στα προημιτελικά

Μπαπέ και Ζιρού έστειλαν την Γαλλία στα προημιτελικά

Η Γαλλία νίκησε την Πολωνία με 3-1 σε αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ολιβιέ Ζιρού έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στους «Μπλε» και ο Κιλιάν Μπαπέ σημείωσε 2 γκολ, έφτασε τα πέντε και είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 2022.

Η Γαλλία ήταν αδυσώπητη στην επίθεση καθώς πίεσε για ένα πρώτο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να «ξεκλειδώσει» τη δυνατή Πολωνία μέχρι λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν ο Μπαπέ έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Ζιρού, ο οποίος νίκησε τον Βόιτσεχ Στσένσι για το 1-0 στο 44΄, με τα το 52ο γκολ τους στην Εθνική ομάδας.

Η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνέχισε να πιέζει μετά το ημίχρονο, με τον Ζιρού να φτάνει κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όταν έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, μετά τη σέντρα του Ζυλ Κουντέ στο πρώτο δοκάρι.

 
Όμως, ο Μπαπέ δεν αστόχησε στο 74΄ εξαπολύοντας έναν «κεραυνό» μέσα από την περιοχή, που έστειλε την μπάλα ψηλά στα δίχτυα του Στσέσνι.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν πίστωσε την εμφάνισή του και με ένα δεύτερο, εξίσου εντυπωσιακό γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σφραγίζοντας οριστική τη νίκη.

Η Πολωνία έφτασε στο γκολ της… παρηγοριάς στο 90΄+9 με πέναλτι (χέρι του Ουπαμεκανό) που εκτέλεσε δύο φορές ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, καθώς την πρώτη φορά ο Λιορίς είχε βγει ένα μέτρο από την εστία του πριν την εκτέλεση.

Στη συνέχεια του τουρνουά η Γαλλία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα της Αγγλίας με τη Σενεγάλη, που θα διεξαχθεί αργότερα την Κυριακή, για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS