Ο Άρης σταμάτησε (4-2) τον αήττητο καλπασμό του ΠΑΟΚ

Ο Άρης σταμάτησε (4-2) τον αήττητο καλπασμό του ΠΑΟΚ

Το αήττητο σερί των 51 αγώνων που έτρεχε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Super League σταμάτησε απόψε, κατά τρόπο εμφατικό, ο Άρης.

Οι «κίτρινοι» νίκησαν -με ανατροπή- τον πρωταθλητή 4-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Ταυτόχρονα, ο Άρης κατέγραψε την πρώτη νίκη επί του συμπολίτη του μετά τις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν είχε επιβληθεί τότε με 1-0 στην Τούμπα. Πλέον, ο «Δικέφαλος» αναμένει το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι «αιωνίων» για να δει αν θα παραμείνει πρώτος..

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, όταν στο 12΄ ο Σφιντέρσκι από λάθος του Κουέστα σε σουτ του Πέλκα, πρόλαβε τους αντιπάλους του και με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη για το 0-1.

Ο Άρης έψαχνε την ευκαιρία αντίδρασης και στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Λάρσον, που από αριστερά πλαγιοκόπησε την άμυνα του ΠΑΟΚ και με σουτ αιφνιδίασε τον Ζίφκοβιτς στο 17΄.

Στο 37΄ από γύρισμα του Γιαννούλη το σουτ του Λημνιού έφυγε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 40΄ από σέντρα του Κόρχουτ ο Φραν Βέλεθ με ωραία δυνατή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς για το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Στο 47΄ από λάθος του Ζίφκοβιτς ο Ρόουζ πέτυχε τρίτο γκολ με κεφαλιά, που κατακυρώθηκε με την επιβεβαίωση του VAR, κι έδωσε εξαιρετικά μεγάλο προβάδισμα στους «κίτρινους».

O ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει σημεία αποσταθεροποίησης και στο 48΄ γκολ του Φετφατζίδη ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάϊντ. Στο 67΄ ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του φάση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στην ωραία σέντρα του Γιαννούλη, ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα που απομάκρυνε τον κίνδυνο εξ επαφής.

Στο 70΄ ο Σάσα έγραψε το 4-1 μετά από πάσα του Φετφατζίδη και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ απλώς να μειώνει στο 77΄ με τον Μάτος.

«Ποδαρικό» του Βόλου με «διπλό» στο Ηράκλειο

Το καλύτερο «ποδαρικό» για το 2020 έκανε ο Βόλος, καθώς νίκησε μέσα στην Κρήτη τον ΟΦΗ με 2-1, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να είναι απειλητικοί για την εστία του Βόλου.

Στο 14΄ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του, όταν μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και κάθετη του Νέιρα, ο Φιγκεϊρέδο μπήκε διαγώνια αριστερά στην περιοχή και έκανε το πλασέ αλλά ο Γκαραβέλης έπεσε και έδιωξε τον κίνδυνο.

Ο Βόλος κατάφερε στην πρώτη του ευκαιρία στο 35ο λεπτό να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Λύρατζης έδωσε στον Ντεντάκη και έκανε την κίνηση προς την περιοχή, ο συμπαίκτης του τον είδε και του «σέρβιρε» έτοιμο γκολ, με τον Λύρατζη να σκοράρει με ωραία κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι ν' ανατρέψουν το σκορ, πίεσαν την άμυνα των αντιπάλων τους και στο 58΄ κατάφεραν να ισοφαρίσουν: μετά από κακή αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Νέιρα πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο σουτ με το αριστερό νίκησε τον Γκαραβέλη και ισοφάρισε για τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου συνέχισε να πιέζει και να «πολιορκεί» την άμυνα του Βόλου, ψάχνοντας για το γκολ της νίκης. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες (71' Φιγκεϊρέδο), (74' Στάικος), αλλά ο Βόλος ήταν αυτός που κατάφερε πάλι να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, με κεφαλιά του Ζοάο στο 79ο λεπτό.

Ο Μανούσος «σκότωσε» τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε νικηφόρα στη νέα χρονιά, νικώντας με 2-1 στο Περιστέρι από τον Αστέρα Τρίπολης, για τη 17η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 76΄ με τον Μανούσο και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 78΄ με τον Μπαράλες, αλλά ο Μανούσος σκόραρε εκ νέου στο 90΄ με πέναλτι για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 9 τέρματα, όσα έχουν επίσης οι Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός) και Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ).

Ο Ατρόμητος με τη νίκη του αυτή ανέβηκε στην 6η θέση της κατάταξης με 22 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε στην 12η με 15β.

Ο αγώνας στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, σε αντίθεση με την επανάληψη, όπου είχαμε τρία τέρματα αλλά και αρκετές ευκαιρίες από τις ομάδες.

Στο 76΄ ο Μανούσος με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στον Ατρόμητο, αλλά δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Τρίπολης ισοφάρισε με κεφαλιά του Μπαράλες.

Ο Ατρόμητος έφτασε τελικά στη νίκη με πέναλτι του Μανούσου στο 90΄ το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής Κουτσιαύτης σε σπρώξιμο του Βέλλιου από τον Σουάρεθ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS