Ο Μπερτομέου πρότεινε ακύρωση της σεζόν στην Ευρωλίγκα!

Ο Μπερτομέου πρότεινε ακύρωση της σεζόν στην Ευρωλίγκα!

Την ακύρωση της σεζόν στην Ευρωλίγκα πρότεινε στις ομάδες ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Πριν καν τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία, ο επικεφαλής της διοργάνωσης παρουσίασε την δική του θέση, που ήταν να μπει οριστικά τέλος στην τρέχουσα περίοδο, κάτι που είχαν ζητήσει και οι παίκτες με επιστολή της Ένωσής τους (ELPA), τόσο στην τηλεδιάσκεψη με τον Μπερτομέου, όσο και με επιστολή τους στα κλαμπ.

Όπως είπε στους εκπροσώπους των έντεκα ομάδων, οι συνθήκες δεν ευνοούν την ολοκλήρωση της σεζόν, αναφερόμενος στα διαφορετικά δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε χώρα σχετικά με την πανδημία, στον κίνδυνο τραυματισμών για τους παίκτες, αλλά και στα προβλήματα που υπάρχουν στις μετακινήσεις από χώρα σε χώρα.

H ετυμηγορία αφορά όχι μόνο στους «αιώνιους», αλλά και τον Προμηθέα που συμμετέχει στο Eurocup. Πλέον απομένει απλώς η επικύρωση της απόφασης, με την επίσημη ανακοίνωση. Ο κ. Μπερτομέου θα μιλήσει το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου για όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Οι ομάδες θα ενημερωθούν για το αν και τι ποσοστό από τα οφειλόμενα (από τηλεοπτικά, χορηγούς, μπόνους κλπ.) θα εισπράξουν από την Ευρωλίγκα για τη φετινή περίοδο, αλλά και το αν θα υπάρχουν μειώσεις στα προβλεπόμενα έσοδα της επόμενης σεζόν. Παράλληλα ίσως έχουμε μια πρώτη εικόνα για το αν η επόμενη σεζόν θα αρχίσει κεκλεισμένων των θυρών ή με ένα ποσοστό παρουσίας θεατών επί της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου.

Επίσης θα γίνει μια πρώτη κουβέντα για το πώς θα διαμορφωθεί το παζλ των συμμετεχουσών ομάδων για την επόμενη περίοδο. Πέρα από τις έντεκα ομάδες που έχουν δεκαετές συμβόλαιο, δεδομένη θέση έχουν Βιλερμπάν και Μπάγερν, ενώ θα δοθούν τρεις wild cards και δύο θέσεις θα πάνε στο Eurocup (που όμως αν δεν ολοκληρωθεί υπάρχει πρόβλημα για το πώς θα μοιραστούν). Χίμκι, Ζενίτ, Βαλένθια, Βίρτους Μπολόνια, Άλμπα, Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν ερίζουν για τις θέσεις, αλλά δεν μπορούν να… ικανοποιηθούν όλοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS