Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας θα άρει την απαγόρευση εισόδου στον Τζόκοβιτς

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας θα άρει την απαγόρευση εισόδου στον Τζόκοβιτς

Θα γίνει άραγε πιο ξεκάθαρο το μέλλον του Νόβακ Τζόκοβιτς προσεχώς; Στερούμενος δύο τουρνουά Grand Slam αυτή τη σεζόν (Australian και US Open) λόγω του μη εμβολιασμού του κατά της Covid-19, ο Σέρβος είχε αποβληθεί από την Αυστραλία μετά από ένα απίστευτο σενάριο.

Η αυστραλιανή νομοθεσία προβλέπει ότι, στην περίπτωση αυτή, απαγορεύεται στον ενδιαφερόμενο να εισέλθει στο έδαφος της χώρας για τρία χρόνια, κάτι που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να υποδηλώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να έπαιξε τον τελευταίο του Major στη Μελβούρνη το 2021.

Όμως η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει πολύ γρήγορα με την άφιξη του νέου πρωθυπουργού, του Άντονι Αλμπανέζε. Λάτρης του τένις, δεν θέλει η επόμενη διοργάνωση να γίνει χωρίς τον εννέα φορές νικητή στη Μελβούρνη, σύμφωνα με την Daily Mail, ενώ και η χώρα έχει χαλαρώσει ορισμένα από τα μέτρα ασφαλείας της και επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Ακόμη και πριν από την άφιξη του νέου πρωθυπουργού, ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, είχε διαβεβαιώσει ότι ο πρώην νούμερο ένα του κόσμου σκόπευε να παίξει το 2023, παρά τα γεγονότα του περασμένου Ιανουαρίου: «Ναι, αυτή είναι η πρόθεσή του. Στο τέλος της ημέρας, είναι το Νο. 1 του κόσμου και αγαπάει πραγματικά το Australian Open».

Παρά την «περικομμένη» χρονιά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον 21ο τίτλο του Grand Slam κατακτώντας το Wimbledon τον περασμένο Ιούλιο απέναντι στον Νικ Κύργιο. Μια νίκη, ωστόσο, που δεν του έφερε βαθμούς στην κατάταξη της ATP, καθώς το τουρνουά δεν βαθμολογήθηκε, λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών.

Ως αποτέλεσμα, ο Σέρβος έπεσε στην 7η θέση της κατάταξης της ATP. Απών λοιπόν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το US Open στη Νέα Υόρκη, θα κάνει την επιστροφή του στο Laver Cup του Λονδίνου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ