Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας ελπίζει για επιστροφή οπαδών τον Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας ελπίζει για επιστροφή οπαδών τον Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, ελπίζει ότι ορισμένοι οπαδοί θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι πιο πριν, όπως δήλωσε.

Ο Σπανταφόρα υπογράμμισε ότι οι Αρχές πρέπει να βρουν πώς να διαχειριστούν τη ροή μέσα κι έξω από τα στάδια, σεβόμενοι παράλληλα την κοινωνική απόσταση.

Οι δύο κορυφαίες κατηγορίες της Ιταλίας, οι Serie A και B, επανεκκίνησαν τον Ιούνιο κι όλοι οι αγώνες έχουν διεξαχθεί έως τώρα χωρίς θεατές, λόγω της πανδημίας της COVID-19.
Η σεζόν αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου και υπήρχε κάποια ελπίδα ότι οι οπαδοί θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο γήπεδο πριν από τότε.

«Για το άνοιγμα των σταδίων πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσεκτική γραμμή που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Σπανταφόρα.

«Δουλεύουμε σκληρά με την ομοσπονδία και τη Λίγκα, έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο, στην αρχή της νέας σεζόν, να υπάρχει τρόπος να ανοίξουν ξανά τα στάδια στο κοινό».
Ο Σπανταφόρα είπε ότι ενώ τα στάδια θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αρκετές χιλιάδες οπαδούς με άνεση, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με τη διαχείριση της ροής.

«Ο κίνδυνος θα ήταν να επιτρέψουμε σε 10.000 ή 12.000 θεατές να εισέλθουν στο ίδιο μέρος», είπε. «Θα ήταν απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς να διαχειριστούμε αυτήν τη ροή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS