Ολοκληρώθηκαν οι ανακρίσεις για Μαραντόνα -«Δεν έφυγα ποτέ από δίπλα του» είπε ο γιατρός του

Ολοκληρώθηκαν οι ανακρίσεις για Μαραντόνα -«Δεν έφυγα ποτέ από δίπλα του» είπε ο γιατρός του

Με την ανάκριση του πιο σημαντικού μέλους της ιατρικής ομάδας που παρακολουθούσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ολοκληρώθηκε η κρίσιμη διαδικασία που αφορά τα αίτια του θανάτου του. Η έρευνα για τον λόγο και τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Αργεντινός συνεχίζεται και τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας προκαλούν το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κόσμου στον πλανήτη.

Ο εισαγγελέας που ερευνά τις συνθήκες κατά τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο «Ντιεγκίτο» ανέκρινε τον προσωπικό και έμπιστο ιατρό του, νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος είναι το τελευταίο από τα επτά μέλη της ιατρικής ομάδας που κατέθεσε στην έρευνα για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις».

Ο 39χρονος γιατρός ήταν ο συντονιστής για την ανάρρωση του Μαραντόνα, σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι -με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας- σε μια γειτονιά στα προάστια του Μπουένος Άιρες, όπου ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 με την Αργεντινή, πέθανε μόνος του σε ηλικία 60 ετών, στις 25 Νοεμβρίου 2020. Η επίσημη εκδοχή ήταν η καρδιακή προσβολή.

«Δεν φοβάμαι να πάω φυλακή», είπε ο Λούκε, σε συνέντευξή του λίγο μετά την έναρξη της έρευνας. «Είμαι υπερήφανος για αυτό που έκανα, δεν έφυγα ποτέ από τον Ντιέγκο και προσπάθησα να τον βοηθήσω», διαβεβαίωσε ακόμη και περιέγραψε τον Μαραντόνα ως φίλο του.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από νεφρικά και ηπατικά προβλήματα, καρδιακή ανεπάρκεια, νευρολογική επιδείνωση και εθισμό στο αλκοόλ και στα ψυχοτρόπα φάρμακα, χρειαζόταν ειδική παρακολούθηση. Ωστόσο, στις αρχές Μαΐου, μια έκθεση εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό και αγωνιώδη θάνατο.

Την περασμένη Παρασκευή, κατέθεσε για την υπόθεση και η 36χρονη ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοζάτσοφ. Μέσω της δικηγόρου της, υποστήριξε ότι «δεν είχα καμία σχέση με την κλινική παρακολούθηση του ασθενούς, ο οποίος πέθανε από στεφανιαίο πρόβλημα, που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ