Ολυμπιακοί Αγώνες, Συγχρονισμένη κολύμβηση: Γκάφα με τις Ουκρανές στην απονομή των μεταλλίων – Τις προσφώνησαν ως «Ρωσίδες»

Ολυμπιακοί Αγώνες, Συγχρονισμένη κολύμβηση: Γκάφα με τις Ουκρανές στην απονομή των μεταλλίων – Τις προσφώνησαν ως «Ρωσίδες»

Γκάφα… ολκής από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνω του Τόκιο που ανήγγειλαν στο βάθρο το δίδυμο της Ουκρανίας στην συγχρονισμένη κολύμβηση ως μέλη της ρωσικής ομάδας.

Οι Μάρτα Φιεντίνα και Αναστασία Σάβτσουκ, ετοιμάζονταν να πάρουν το μετάλλιό τους στο βάθρο και ως συνήθως από τα μικρόφωνα ακούγονταν τα ονόματά τους και η χώρα που εκπροσωπούν. Μόνο που στην αναγγελία των ονομάτων τους, αντί να πουν πως πρόκειται για αθλήτριες της Ουκρανίας, της προσφώνησαν ως αθλήτριες της Ρωσίας…

Με δεδομένο της διαμάχης που έχουν οι δύο χώρες λόγω της περιοχής της Κριμαίας, αυτό ήταν ένα σοκ για τους Ουκρανούς. Στις απονομές μεταλλίων η προσφώνηση γίνεται στα αγγλικά, τα γαλλικά και την γλώσσα των διοργανωτών από τρία διαφορετικά άτομα και ένα εξ αυτών έκανε το λάθος, ζητώντας πάντως αμέσως συγνώμη για το περιστατικό. Το ίδιο έκανε και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων προς το αρχηγείο της Ουκρανικής ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ