Ολυμπιακός: Παραιτήθηκε ο Μίτσελ - Ο Ανιγκό στον πάγκο με ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Παραιτήθηκε ο Μίτσελ - Ο Ανιγκό στον πάγκο με ΠΑΟΚ

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό είναι ραγδαίες καθώς ο Μίτσελ υπέβαλε την παραίτησή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού το απόγευμα της Δευτέρας μετά την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη και η οποία έγινε αποδεκτή.

Όπως αναφέρει στην ενημέρωση της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ: «Ο κ. Μίτσελ μας ενημέρωσε για την απόφασή του να αποχωρήσει άμεσα απο τον Σύλλογο. Ο κ. Μίτσελ ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για το κλαμπ και προσπάθησε να βοηθήσει. Του ευχόμαστε μόνον επιτυχίες στο μέλλον».

Επίσης υπάρχει και δήλωση του Μίτσελ ο ο οποίος τόνισε: «Γνωστοποίησα στη διοίκηση του κλαμπ την απόφαση μου να παραιτηθώ. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή για την ομάδα. Ευχαριστώ όλο τον Σύλλογο για την συνεργασία, όλους αυτούς τους έντονους μήνες, αποχωρώ σαν φίλος και εύχομαι στην ομάδα να κατακτήσει όλους τους στόχους της.»

Ο Ισπανός τεχνικός, στη δεύτερη του θητεία στους ερυθρόλευκους δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη σεζόν, καθώς παρέμεινε μόνο λίγους μήνες.

Ο Μίτσελ ανέλαβε τους Πειραιώτες στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, όντας ο τρίτος τεχνικός από την αρχή της σεζόν που ξεκίνησε με τον Πέδρο Μαρτίνς (έφυγε την 1η Αυγούστου μετά τον αποκλεισμό από την Χάιφα στα προκριματικά του Champions League), συνεχίστηκε με τον Κάρλος Κορμπεράν (η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου μετά την ήττα από τον Άρη με 2-1 στη Θεσσαλονίκη).

Ο Μίτσελ είχε καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό για σχεδόν μια διετία (4/2/13 – 6/1/15), κατά την οποία σε 91 παιχνίδια είχε απολογισμό 65 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και 15 ήττες, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (2012-2013, 2013-2014) και ένα κύπελλο (2012-2013).

Ωστόσο το χθεσινό ματς με τον Άρη αποδείχτηκε το κύκνειο άσμα του στον πάγκο των ερυθρόλευκων. Στη δεύτερη θητεία του σε 32 ματς, μέτρησε 18 νίκες, 10 ισοπαλίες, 4 ήττες.

Ο Ζοζέ Ανιγκό προσωρινός τεχνικός

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την παραίτηση Μίτσελ κλείνει με την ενημέρωσε ότι ο Ζοζέ Ανιγκό, τεχνικός διευθυντής της ερυθρόλευκης ΠΑΕ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα έχει την ευθύνη για το ματς της Τετάρτης (5/4) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες δεν ξεκαθαρίζουν αν ο 62χρονος Γάλλος θα ολοκληρώσει τα play off της Stoiximan Super League 1 ή αν θα είναι μόνο για το παιχνίδι με τον Δικέφαλο (το δεύτερο φαντάζει ως το πιο πιθανό).

Ο Γάλλος τεχνικός έχει ταυτίσει το όνομά του με τη Μαρσέιγ, στην οποία εργάστηκε αρχικά ως προπονητής των τμημάτων υποδομής, καθοδηγώντας παίκτες όπως οι Σαμίρ Νασρί, Σεϊντού Κεϊτά, Ματιέ Φλαμινί, Αντρέ και Τζόρνταν Αγιού.

Ακολούθως ως προπονητής της πρώτης ομάδας την οδήγησε το 2004 στον τελικό του Κυπέλλου UEFA και ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα, πέντε παρουσίες στο Champions League και τέσσερις στο UEFA, έχοντας συνεργαστεί με παίκτες όπως οι Ντρογκμπά, Ριμπερί, Βαλμπουενά, Μπεν Αρφά, Μπαρτέζ και Μανταντά.

Έχει κοουτσάρει ως πρώτος προπονητής αρκετές ομάδες, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 ανέλαβε επικεφαλής του σκάουτινγκ της Νότιγχαμ Φόρεστ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS