Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-ΔΟΕ: «Απαγορεύεται η κοινή χρήση βίντεο στα social media»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-ΔΟΕ: «Απαγορεύεται η κοινή χρήση βίντεο στα social media»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (5/08) η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται η κοινή χρήση βίντεο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 στα social media, ακόμη και στους αθλητές.


Η ΔΟΕ στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα θεωρεί ότι αυτή η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των δικαιωμάτων των ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

Ένα 24ωρο νωρίτερα η Τζαμαϊκανή «χρυσή» Ολυμπιονίκης των σπριντ (100μ και 200μ), Ελέιν Τόμπσον, αποκλείστηκε για κάποιο διάστημα από το Instagram, μετά τη δημοσίευση των νικηφόρων αγώνων της στη διοργάνωση, παραβιάζοντας τα δικαιώματα μετάδοσης των Αγώνων.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος του Facebook, όπου και ανήκει το Instagram, είπε ότι ενώ το περιεχόμενο αφαιρέθηκε, η αναστολή εφαρμόστηκε λανθασμένα.
«Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους, ενθαρρύνουμε όλους, να μοιραστούν φωτογραφίες από παραστάσεις, αλλά το βίντεο προφανώς ανήκει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που διατηρούν τα δικαιώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Περισσότερα από 4 δις δολάρια θα βάλει στα ταμεία της η ΔΟΕ από δικαιώματα μετάδοσης για την περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πιονγκτσάνγκ 2018 και των Αγώνων του Τόκιο, πολλά από τα οποία, όπως αναφέρει, επιστρέφουν στους Αγώνες και στηρίζουν αθλήματα και αθλητές.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των χρημάτων προέρχεται από τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό NBCUniversal , ο οποίος έχει πληρώσει 7,65 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τα δικαιώματα μετάδοσης των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες έως το 2032.

Ο Άνταμς παραδέχθηκε πως το 90% του εισοδήματος από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που αποκτά η ΔΟΕ αναδιανέμεται: «Αυτά τα χρήματα έρχονται στη ΔΟΕ. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους και επομένως το εισόδημα που μπορούμε να αναδιανείμουμε σε αθλητές και αθλήματα.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS