Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Πόλο: Στα ουράνια η Εθνική, εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο και πάει φουλ για το χρυσό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Πόλο: Στα ουράνια η Εθνική, εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο και πάει φουλ για το χρυσό

Με μία ακόμη μυθική εμφάνιση στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο των ανδρών, η Εθνική ομάδα επικράτησε με 9-6 επί της εννέα φορές χρυσής Ολυμπιονίκη, Ουγγαρίας, και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (8/08), όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στο νικητή του αγώνα ανάμεσα στην Ισπανία και στη Σερβία.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο με την δεύτερη νίκη της επί των Μαγυάρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της σε τελικό παρόμοιας διοργάνωσης.

Το όνειρο των διεθνών και του τεχνικού τιμ από την έναρξη των Αγώνων έγινε πραγματικότητα. Μένει να φανεί, πλέον, με τι γράμματα θα γραφτεί αυτή η συγκλονιστική παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Ιστορία, κάτι που θα το γνωρίζουμε σε δύο 24ωρα μετά το μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά (Κυριακή, 8/08, 10:30).

Όπως και στα προηγούμενα ματς που έδωσε και κυρίως σε αυτά που έκριναν πρόκριση, η ελληνική ομάδα πήρε ξανά άριστα στην τακτική και στην άμυνά της.
Έχοντας κορυφαίο τον Στέλιο Αργυρόπουλο στην επίθεση με 4 γκολ και όλους τους διεθνείς να παίζουν καταπληκτική άμυνα και να δίνουν... και τη ψυχή τους όταν οι Μαγυάροι πλησίαζαν ή, ισοφάριζαν το σκορ, η «γαλανόλευκη» κατάφερε στο τελευταίο 8λεπτο να «οικοδομήσει» μια διαφορά τριών τερμάτων και να μην απειληθεί από την μεγάλη αντίπαλό της, η οποία θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο με τον ηττημένο του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ της Σερβίας και της Ισπανίας.

Η ελληνική ομάδα δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ, αν και στο ξεκίνημα έχασε τρεις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω. Η άμυνά της γι΄ άλλη μια φορά ήταν απροσπέλαστη, πότε με τα μπλοκ των παικτών και πότε με μεγάλες επεμβάσεις του Μάνου Ζερδεβά, δεν επέτρεψαν στους... βιαστικούς πολλές φορές και αγχωμένους Μαγυάρους να προηγηθούν.

Η Ουγγαρία βελτιώθηκε κάπως στον παίκτη παραπάνω στην τρίτη περίοδο και κατάφερε δύο φορές να ισοφαρίσει, αλλά ο Στέλιος Αργυρόπουλος συνέχισε να δίνει πολύτιμες λύσεις και η ελληνική ομάδα μπήκε με προβάδισμα (6-5) στο τελευταίο καθοριστικό οκτάλεπτο.

Ο Φουντούλης με ταχύτατη εκτέλεση πέτυχε το πρώτο ελληνικό γκολ και ο Βλαχόπουλος σε παραπάνω έφεραν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο +2 (7-5), περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Η μείωση του σκορ από τον Ντένες Βάργκα (7-6) δεν επηρέασε τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου που βρήκαν άλλα δύο γκολ στη συνέχεια με τον Κώστα Γκιουβέτση και τον Δημήτρη Σκουμπάκη, σφραγίζοντας τον ελληνικό θρίαμβο.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αργυρόπουλος (π.π.), 2-0 Γκιουβέτσης (π.π.), 2-1 Βάμος (π.π.), 3-1 Αργυρόπουλος (π.π.), 3-2 Ζάλανκι (περιφέρεια), 3-3 Πάστορ (π.π.), 4-3 Αργυρόπουλος (π.π.), 4-4 Μάνχερτς (π.π.), 5-4 Αργυρόπουλος (π.π.), 5-5 Μάνχερτς (π.π.), 6-5 Φουντούλης (περιφέρεια), 7-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 7-6 Βάργκα (π.π.), 8-6 Γκιουβέτσης (π.π.), 9-6 Σκουμπάκης (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 7/13 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.

Η Ουγγαρία είχε 5/15 με παίκτη παραπάνω και 1 γκολ από την περιφέρεια.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από την ελληνική ομάδα ο Δερβίσης (43΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Παπαναστασίου (6΄52΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Σκουμπάκης (2΄11΄΄ πριν τη λήξη του ματς), ενώ με τον ίδιο τρόπο από την Ουγγαρία ο Χοσνιάνσκι (5΄25΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και ο Γιάνσικ (4΄07΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ, Μάνχερτς 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Ερντελι, Βάργκα 1, Μέζεϊ, Χαράι

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ