Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί οι Ιάπωνες αισιοδοξούν ότι θα γίνει η διοργάνωση το καλοκαίρι στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί οι Ιάπωνες αισιοδοξούν ότι θα γίνει η διοργάνωση το καλοκαίρι στο Τόκιο

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στην Ιαπωνία για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι.

Αρχικά αποφασισμένοι να διεξαχθούν τα test event τον Μάρτιο του 2021, δηλώνουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, έχοντας αναθαρρήσει από την επιτυχημένη διοργάνωση του διεθνούς μίτινγκ γυμναστικής, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

«Συζητάμε τρόπους για να να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό μαζί με την ιαπωνική κυβέρνηση και τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο. Από τις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας και θα προχωρήσουμε σε test event τον Μάρτιο», ανέφερε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020. Οι δοκιμαστικές εκδηλώσεις σταμάτησαν τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία τελικά προκάλεσε και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έως το 2021.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να συμμετέχουν 11.000 αθλητές από 206 έθνη, οι οποίοι θα αγωνίζονται για περισσότερες από δύο εβδομάδες, ενώ οι Παραολυμπιακοί θα προσελκύσουν 4.400 αθλητές. Μια ειδική ομάδα αντιμέτρων κορoνοϊών, η οποία αποτελείται από αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης, της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο και των διοργανωτών, αξιολογεί επί του παρόντος πιθανά σενάρια και μέτρα που θα διασφαλίσουν την επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων το 2021.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αισιοδοξία μετά το πετυχημένο μίτινγκ γυμναστικής

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του διεθνούς μίτινγκ γυμναστικής, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Τόκιο, η αισιοδοξία επέστρεψε στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στην «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου» το καλοκαίρι του 2021. Την αισιοδοξία αυτή, ήλθε να ενισχύσει και η ανακοίνωση της Pfizer για την πρόοδο του εμβολίου που παράγει για την εξάλειψη του κορονοϊού και για την αποτελεσματικότητά του σε ποσοστό κατά 90% μετά τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους.

Στο διεθνές μίτινγκ που έγινε στο Τόκιο, παρουσία περίπου 2.000 θεατών, έλαβαν μέρος γυμναστές από την Κίνα, την Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Όλοι οι αθλητές ελέγχονταν καθημερινά και οι μετακινήσεις τους ελέγχονταν αυστηρά. Όσον αφορά στους θεατές, υπεβλήθησαν σε θερμομέτρηση κατά την είσοδο τους στο στάδιο, ενώ αναφερόμενος σχετικά, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Γουατανάμπε, σχολίασε: «Όταν έφθασαν στην Ιαπωνία, θα μπορούσες να πεις ότι ήταν φοβισμένοι. Ανησυχούσαν για μία πιθανή μόλυνση. Αλλά κάθε ημέρα που περνάμε στην Ιαπωνία, μειώνει αυτόν τον φόβο. Στο τέλος, μπορούσες να δεις τη χαρά στα μάτια τους».

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν διευκρινίσει ότι παρά το γεγονός πως η πιθανότητα παρασκευής ενός εμβολίου θα ήταν προφανώς καλή είδηση, η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το επόμενο καλοκαίρι, δεν θα εξαρτηθεί από αυτό.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS