Ότο Ρεχάγκελ: Τραγουδάει «Happy Birthday» στην Ελλάδα για την κατάκτηση του Euro 2004

Ότο Ρεχάγκελ: Τραγουδάει «Happy Birthday» στην Ελλάδα για την κατάκτηση του Euro 2004

Η ΕΠΟ επεφύλασσε μία ιδιαίτερη έκπληξη για την 18η επέτειο της Εθνικής Ελλάδος από την κατάκτηση του Euro 2004 αναρτώντας ένα βίντεο με τον Ότο Ρεχάγκελ να εύχεται τραγουδώντας στην χώρα μας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανήρτησε στο επίσημο κανάλι της Εθνικής Ελλάδος στο Youtube ένα βίντεο με τον τότε προπονητή και πρωτεργάτη της μεγάλης μας επιτυχίας, Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος τραγουδάει ''Happy Birthday Ελλάδα'' κι εύχεται ουσιαστικά για τα 18 ολόκληρα χρόνια που συμπληρώνονται σαν σήμερα από το επός της Πορτογαλίας το 2004.

Μαζί του στο τέλος του βίντεο εμφανίζονται και οι Γιώργος Καραγκούνης και Τάκης Φύσσας που δίνουν κι αυτοί τις δικές τους ευχές για την επέτειο από την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού.

Πέρασαν ακριβώς 18 χρόνια από τις 4 Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας έβγαλε όλη τη χώρα στους δρόμους ολοκληρώνοντας τη μαγική πορεία στα γήπεδα της Πορτογαλίας με την κατάκτηση του Euro.

Ντα Λουζ, Λισσαβόνα. Το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουλίου του 2004. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά σήκωναν το τρόπαιο και η Ελλάδα βρισκόταν στα ουράνια! Η ανεπανάληπτη πορεία στα πορτογαλικά γήπεδα ολοκληρωνόταν με ένα έπος! Αυτό ήταν η κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδας σαν σήμερα πριν από ακριβώς 18 χρόνια.

Όλη η Ελλάδα έβγαινε στους δρόμους για να πανηγυρίσει μια συγκλονιστική επιτυχία που όμοιά της δεν είχε ξανασυμβεί. Η Εθνική μας ομάδα ήταν Πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατώντας στον τελικό της Πορτογαλίας με 1-0, με τους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ να κατακτούν την κορυφή!

Ένα ταξίδι που είχε ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου, πάλι με αντίπαλο την Πορτογαλία στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης, αλλά στο Ντραγκάο του Πόρτο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η νικηφόρα πρεμιέρα με 2-1 για τη γαλανόλευκη θα ήταν η αρχή αυτού του όμορφου παραμυθιού.

Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας όμως το πίστεψαν και με το 1-1 κόντρα στην Ισπανία και τη... γλυκιά ήττα με 2-1 από τη Ρωσία προκρίθηκαν στους «8». Βγάζοντας νοκ-άουτ τη Γαλλία με 1-0 και στη συνέχεια την Τσεχία με το ίδιο σκορ στα ημιτελικά, το μυθικό επίτευγμα ήταν πλέον ένα παιχνίδι από το να γίνει πραγματικότητα.

Το ρολόι έδειχνε το 57ο λεπτό στον τελικό του Ντα Λουζ. Ο Μπασινάς εκτελεί το κόρνερ, ο Χαριστέας στην καρδιά της πορτογαλικής περιοχής υψώνεται στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα απογειώνοντας όλη την Ελλάδα!
Το Έπος του 2004 (Ανασκόπηση)

Μια στιγμή που θα μείνει για πάντα με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία. Το τελικό σφύριγμα έφερε δάκρυα χαράς. Στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και τους ανθρώπους της αποστολής, στη γαλανόλευκη εξέδρα του γηπέδου της Λισαβόνας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι συνθέσεις του τελικού:

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Νούνο Βαλέντε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ζόρζε Αντράντε, Μιγκέλ (43' Φερέιρα), Μανίς, Κοστίνια (60' Ρούι Κόστα), Ντέκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Φίγκο, Παουλέτα (74' Νούνο Γκόμες)

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76' Βενετίδης), Βρύζας (81' Παπαδόπουλος), Χαριστέας

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS