Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 1948 1-1: «Κόλλησε» στο ΟΑΚΑ και παίζει την πρόκριση στη Σόφια

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 1948 1-1: «Κόλλησε» στο ΟΑΚΑ και παίζει την πρόκριση στη Σόφια

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Γιάγκουσιτς, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και έμεινε στο 1-1 με την ΤΣΣΚΑ 1948, στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν προβλήματα στη δημιουργία και στην αμυντική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα η πρόκριση στα playoffs να κριθεί στη ρεβάνς της Σόφιας.

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, όταν το σουτ του Τσιριβέγια απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ΤΣΣΚΑ απάντησε στο 19ο λεπτό με ένα σουτ του Μέγερ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Άνοιξε το σκορ ο Γιάγκουσιτς

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού απέφερε καρπούς στο 21ο λεπτό. Ο Αντίνο πραγματοποίησε εξαιρετική σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο Γιάγκουσιτς, κινούμενος στην πλάτη της βουλγαρικής άμυνας, έπιασε δυνατή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μαρίνοφ για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» άγγιξαν το δεύτερο γκολ. Ο Ντε Φράι δοκίμασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και παραχώρησε κόρνερ.

Η ομάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ δεν κατάφερε, όμως, να διατηρήσει το προβάδισμά της. Στο 31ο λεπτό η άμυνά της έχασε τις θέσεις της, η μπάλα πέρασε από τους παίκτες που βρίσκονταν στην περιοχή και κατέληξε στον αμαρκάριστο Ρούσεφ, ο οποίος από κοντινή απόσταση διαμόρφωσε το 1-1.

Ο Πένια απέτρεψε την ανατροπή

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διατήρησε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει αρκετές καθαρές ευκαιρίες. Ο Ραστόντερ βρέθηκε σε θέση βολής στις αρχές της επανάληψης, αλλά το τελείωμά του δεν ανησύχησε τον Μαρίνοφ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στους Βούλγαρους. Στο 58ο λεπτό ο Ρούσεφ έφυγε στην αντεπίθεση και βρέθηκε απέναντι από τον Πένια, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση και να κρατά το 1-1.

Οι είσοδοι των Ταμπόρδα, Τσέριν και Ζαρουρί δεν άλλαξαν αισθητά την εικόνα του αγώνα. Παρά την κατοχή που άγγιξε το 69%, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με λιγότερες τελικές προσπάθειες από την ΤΣΣΚΑ, 14 έναντι 19, δείγμα της αδυναμίας του να μετατρέψει την κυριαρχία του σε ουσιαστική απειλή.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ακόμη περισσότερο στην ανατροπή στο 82ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της άμυνας, ο Γκάσεβιτς εξαπέλυσε ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Πένια.

Ανοιχτοί λογαριασμοί για την πρόκριση

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τρίτη 11 Αυγούστου, στις 20:30, στη Σόφια.

Ο Παναθηναϊκός καλείται πλέον να παρουσιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην ανάπτυξή του, περισσότερη δημιουργικότητα και κυρίως καλύτερη αμυντική λειτουργία, εάν θέλει να εξασφαλίσει την παρουσία του στα playoffs του Conference League. Στη ρεβάνς δεν θα αγωνιστεί ο Τσάπρας, ο οποίος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Οι συνθέσεις της αναμέτρησης

Παναθηναϊκός: Πένια, Τσάπρας (85′ Κάτρης), Φαν Ντρόνγκελεν, Ντε Φράι, Κυριακόπουλος, Καμαρά (67′ Τσέριν), Τσιριβέγια, Πελίστρι (60′ Ταμπόρδα), Αντίνο (67′ Ζαρουρί), Γιάγκουσιτς (85′ Κοντούρης), Ραστόντερ.

ΤΣΣΚΑ 1948: Μαρίνοφ, Μεδίνα, Χόφμαν, Ντβάλι, Γκάσεβιτς, Μασιέλ, Κουέγιαρ (74′ Φράνκο), Ζεμζεμί, Ρούσεφ, Μέγερ, Ίλιεφ (67′ Ντιαλό).

   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 


© 2014-2026 YSTEROGRAFO NEWS