Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0: Σούταραν, έσπασαν τα δοκάρια και τώρα ο τίτλος θα κριθεί στο... 90'!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0: Σούταραν, έσπασαν τα δοκάρια και τώρα ο τίτλος θα κριθεί στο... 90'!

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, οι παίκτες της όμως πέταξαν στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και οι «πράσινοι» απέκτησαν προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας σε μια κούρσα τίτλου που θα κριθεί στο νήμα!


Το παιχνίδι άρχισε με εκπλήξεις, δυσάρεστες και για τις δύο ομάδες, κυρίως την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί ο Αλμέιδα είδε τους Σιμάνσκι, Άμραμπατ και Μάνταλο να ταλαιπωρούνται από ίωση και να μένουν εκτός ενδεκάδας, ενώ και ο Πινέδα δεν ήταν 100% έτοιμος.

Για τον Παναθηναϊκό η δυσάρεστη έκπληξη είχε να κάνει με τον Ρούμπεν, ο οποίος στο 3ο λεπτό αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο, το οποίο το έδεσαν οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού και έσφιξε τα δόντια για να συνεχίσει.

Στο ίδιο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, ούσα καλύτερη και πιο επιθετική στο ξεκίνημα. Σε μία φάση με Τσουμπερ, Γκαρσία και Ελιασον και την άμυνα του Παναθηναϊκού να ενεργεί κάκιστα, η κεφαλιά του Τσούμπερ κατέληξε στο δοκαρι και έπειτα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Στο 19ο λεπτό ήρθε η νέα, δυσάρεστη, έκπληξη για τον Αλμέιδα που είδε τον Ρότα να βγαίνει εκτός μετά από χτύπημα στο κεφάλι σε σύγκρουση με τον Μπερνάρ (η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη χρήση VAR) και τον Πινέδα να μπαίνει στη θέση του. Αυτή η αλλαγή έφερε τον Ελίασον στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μεξικανό μπροστά του.

Όταν είδαμε μπάλα και κανονική ροή αγώνα, η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη όταν έβγαινε μπροστά και είχε και δεύτερο δοκάρι, πάλι με τον Τσούμπερ, προσθέτοντας ακόμα μία τελική στο ενεργητικό της.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έκλεισε το πρώτο μέρος με 2 τελικές, 1 στην εστία και την μεγάλη ευκαιρία στο 44′ στην κοντινή κεφαλιά του Σπόραρ που έδιωξε δύσκολα ο Αθανασιάδης.

Στο δέυτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Μαντσίνι αντί του Τσέριν. Λογική η είσοδος του Αργεντινού, αλλά άγνωστο αν η έξοδος Τσέριν είχε να κάνει με το χτύπημα που δέχθηκε στο πρώτο μέρος ή ήταν τακτική επιλογή.

Η αλλαγή του Μαντσίνι δεν έδωσε κάτι στον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά, αντίθετα η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε και κυριάρχησε στο γήπεδο απειλώντας την εστία του Μπρινιόλι με καθαρές φάσεις που δεν είχε ο Παναθηναϊκός.

Την ώρα που η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα και είχε μπει καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έψαχνε να βρει τρόπο για να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του, εξ ου η είσοδος των Κλέινχεϊσλερ και Ιωαννίδη αντί των αρνητικών Μπερνάρ και Σπόραρ στο 59′.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τα πατήματά του και συμμάζεψε το κέντρο του όταν έπαιξε με τριάδα Τσόκαι, Ρούμπεν και Κουρμπέλη. Μόνο έτσι μπόρεσε να κατεβάσει την ένταση της ΑΕΚ και την ορμή της και να ψάξει το γκολ.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες και των δύο ομάδων συνέχισαν να παίζουν επιθετικά, αλλά ταυτόχρονα οι προπονητές είδες νέες απώλειες παικτών και προχώρησαν σε αλλαγές, σε ένα ντέρμπι που κυριολεκτικά έπεφταν κορμιά.

Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει το μικρό πλεονέκτημα στη βαθμολογία και την ΑΕΚ να χτυπάει το κεφάλι της για τη χαμένη ευκαιρία να φύγει νικήτρια από τη Λεωφόρο, κυρίως μετά τα όσα προηγήθηκαν με ίωση, τραυματισμούς και όλα όσα συνέθεσαν στο αναγκαστικό ανακάτεμα της τράπουλας από τον Αλμέιδα.

Οσον αφορά στη διαιτησία, το είπαμε και παραπάνω. Η ΑΕΚ φωνάζει για τη φάση του Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός φωνάζει για αποβολή του Μουκουντί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (89΄ Βέρμπιτς), Τσέριν (46΄ Μαντσίνι), Παλάσιος (72΄ Τσοκάι), Μπερνάρντ (59΄ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (59΄ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (10΄ λ. τρ. Πινέδα), Χατζισαφί, Γιόνσον (69΄ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (75΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (75΄ Άμραμπατ), Ελίασον (75΄ Φερνάντες), Τσούμπερ, Γκαρσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ