Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: Πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» και έπιασε ξανά κορυφή [βίντεο]

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: Πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» και έπιασε ξανά κορυφή [βίντεο]

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Πλέον, το «τριφύλλι» βρίσκεται ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με την ΑΕΚ στους 69 βαθμούς.

Ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 28' και έκανε το 1-0, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Ελ Αραμπί στο 36ο λεπτό του ντέρμπι.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Παλάσιος από τη δεξιά πτέρυγα, ενώ ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «χτίσει» τις δικές του επιθέσεις του από την αριστερή πλευρά με τους Ρέαμπτσουκ-Φορτούνη.

Οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τελική στο ματς στο 6ο λεπτό, με το πλασέ του Μπερνάρ να βρίσκει σε πόδι αμυντικού του Ολυμπιακού και να καταλήγει κόρνερ που πέρασε αλλά το σουτ του άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι λίγα λεπτά μετά, καθώς τραυματίστηκε ο Σάρλια (γύρισε ο αστράγαλός του) κι από νωρίς ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Μάγκνουσον να παίρνει την θέση του Κροάτη στόπερ.

Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 18΄ με το σουτ του Χάμες Ροντρίγκες να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι. Το ματς ήταν ισορροπημένο μέχρι το 28ο λεπτό, αλλά από κει και πέρα όλα άλλαξαν, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μέσα σε λίγα λεπτά σοβαρό προβάδισμα νίκης.

Αρχικά από το αδικαιολόγητο λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 28΄. Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός πιεζόμενος από τον Σπόραρ επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα εντελώς λανθασμένα στον Πασχαλάκη, με το Σλοβένο φορ να δικαιώνεται για την πίεση του και με άψογο πλασέ να «γράφει» το 1-0 με το 10ο εφετινό του γκολ στη Super League.

Επτά λεπτά μετά ήρθε το 2-0 για το «τριφύλλι» με το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί (κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι), μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπερνάρ. Ο Ολυμπιακός πίεσε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους με στόχο να μειώσει και στο 40΄ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Η κεφαλιά του Μασούρα, όμως, βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε.

Βλέποντας την ομάδα του να υστερεί πολύ επιθετικό κομμάτι, ο Ζοζέ Ανιγκό προχώρησε σε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι Μπιελ και Μπακαμπού πήραν τις θέσεις των Χάμες Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί, από τους οποίους ο Γάλλος περίμενε περισσότερα πράγματα.

Όπως ήταν αναμενόμενοι οι «ερυθρόλευκοι» τα έπαιξαν όλα για όλα. Από τα πρώτα λεπτά πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους γηπεδούχους να τους δίνουν χώρο και να περιμένουν για μια καλή αντεπίθεση.

Στο 54΄ ο Παλάσιος έβγαλε επικίνδυνη σέντρα σουτ από δεξιά, με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει δύσκολα, ενώ ένα λεπτό μετά και πάλι ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού βγήκε έγκαιρα κι έδιωξε τη μπάλα πριν γίνει επικίνδυνος ο Σπόραρ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν σωστά και να κλείνουν τους διαδρόμους, καθώς από τη μία οι αλλαγές που έκανε ο Ανιγκό δεν βοήθησαν κι από την άλλη ο παράγοντας κούραση άρχισε να κάνει εμφανή τα σημάδια του στις προσπάθειες των Πειραιωτών.

Στο 77΄ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με την κεφαλιά του Φορτούνη να μην αιφνιδιάζει τον Μπρινιόλι, ο οποίος ήταν και πάλι σε σωστή θέση. Ήταν η τελευταία τους ευκαιρία στο ντέρμπι, που τελείωσε με θριαμβευτές τους «πράσινους».

Δείτε τα γκολ:

ΑΕΚ-Άρης 3-1: «Λύτρωση» με Τσούμπερ για την Ένωση 

Χάρη στα γκολ του Τσούμπερ στο 82' και στο 95' η Ένωση πήρε το τρίποντο και ανέβηκε πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, συγκατοικώντας ξανά με τον Παναθηναϊκό που κέρδισε τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στο 36', πριν ο Ιτούρμπε ισοφαρίσει σε 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η εικόνα του αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν στο 2’ από γύρισμα του Λιβάι και κεφαλιά του Αραούχο εξ επαφής, απέκρουσε ο Κουέστα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν απάντηση στο 6’, από ενέργεια του Ιτούρμπε και πάσα στον Καμάτσο, ο τελευταίος πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την επόμενη μεγάλη στιγμή του αγώνα, όταν στο 10’ ο Ιτούρμπε κατέβασε με το κεφάλι για τον Νταμπό, αυτός πάσαρε στον Νταρίντα, το σουτ του οποίου πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από τους γηπεδούχους, όταν στο 14’ ο Χατζισαφί έδωσε στον Γκατσίνοβιτς με το κεφάλι εντός περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Σέρβος η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, δίπλα από το «Γ» του Κουέστα.

Η ΑΕΚ έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 17’, όταν οι παίκτες της συνεργάστηκαν εξαιρετικά έξω από την περιοχή του Άρη, ο Ελίασον έβγαλε μια πολύ καλή σέντρα, ο Αραούχο έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά όχι με καλή ισορροπία και έτσι η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η επόμενη φάση του Αργεντινού επιθετικού, ξανά με το κεφάλι, στο 20’, από σέντρα του Ρότα, δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνη και ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα.

Στο 25ο λεπτό ο ρυθμός διεκόπη απότομα, όταν ο Μπράμπετς τραυματίστηκε σοβαρά, πέφτοντας στο κεφάλι, μετά από μια σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της ομάδας του, τον Κουέστα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να αργήσει να ξεκινήσει για τουλάχιστον 4 λεπτά. Ο Ενκουλού πέρασε στη θέση του Τσέχου.

Στο 36’ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, όταν ο Ετέμπο δευτερόλεπτα νωρίτερα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ελίασον και παραχώρησε πέναλτι. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα ακριβώς στο κέντρο και έκανε το 1-0.

Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, που έκανε το γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο Καμάτσο δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά. Στο 43’ ο Γκατσίνοβιτς απείλησε την αντίπαλη εστία με ένα ακόμη σουτ, αλλά αυτό έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Άρης ισοφάρισε με τον Ιτούρμπε, σε μια φάση που όλα ξεκίνησαν από λάθος του Ρότα, ο οποίος δεν έδιωξε, έδωσε δίπλα του στον Βίντα, αυτός έκανε λάθος πάσα, η μπάλα κυκλοφόρησε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, ο Πάλμα σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη και στην επαναφορά στρώθηκε ιδανικά στον Ιτούρμπε, που έστειλε την μπάλα στην κενή εστία, καθώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε πέσει στην άλλη γωνία για να αποκρούσει το προηγούμενο σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον Άρη, καθώς ο Ετέμπο που είχε κίτρινη κάρτα (όχι από τη φάση του πέναλτι) και έκανε αρκετά λάθη, έδωσε τη θέση του στον Ντουκουρέ. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή μόλις στο 46’, όταν ο Γκατσίνοβιτς δοκίμασε ξανά το κλασικό διαγώνιο σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 48’ η Ένωση είχε εξαιρετικές προϋποθέσεις για μια καλή φάση, καθώς ο Γκαρσία βγήκε στην κόντρα μόνος απέναντι σε έναν αμυνόμενο, αλλά καθυστέρησε σημαντικά και κόπηκε από τον Φαμπιάνο, ο οποίος πρόλαβε να γυρίσει έγκαιρα στον χώρο ευθύνης του.

Στο 54’ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, «έστρωσε» στον Αραούχο, ο οποίος εξ επαφής έπιασε το σουτ, αλλά ο Κουέστα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 58’ ο Άρης έφτασε στο 1-2, έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Νταμπό, στον Καμάτσο, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη και με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

O Ματίας Αλμέιδα έκανε στο 61’ τριπλή αλλαγή, με τον Τσούμπερ να περνά στη θέση του Αραούχο, τον Πινέδα αντί του Γκατσίνοβιτς και τον Φερνάντες στη θέση του Ελίασον. Στον ίδιο λεπτό έκανε άλλη μια αλλαγή ο Τόλης Τερζής, ο οποίος αντικατέστησε τον Ιτούρμπε με τον Ουντομπάτζο.

Στο 67’ η ΑΕΚ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο ματς, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ενκουλού μετά από σουτ του Γκαρσία, αλλά μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, υποδείχθηκε φάουλ υπέρ του Άρη στην αρχή της φάσης, στο κέντρο του γηπέδου.

Στο 78’ η Ένωση είχε άλλη μια τεράστια φάση για να κάνει το 2-1, όταν ο Πινέδα έβγαλε τον Τσούμπερ σε εξαιρετική θέση εντός περιοχής του Άρη, ο Ελβετός έπιασε το σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Κουέστα. Στην εκτέλεση, στο 79’, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Άρης έκανε στο 82’ διπλή αλλαγή με τον Χριστοδουλόπουλου να περνά στη θέση του Εμπακατά και τον Μαζικού σε αυτήν του Πάλμα.

Δευτερόλεπτα μετά, στο 82’, η ΑΕΚ έκανε το 2-1 με εκπληκτικό γκολ του Τσούμπερ. Ο Πίρσμαν έδιωξε μια μακρινή μπαλιά στην περιοχή της ομάδας του, ο Ελβετός υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπαλα εκτός περιοχής, έκανε μια ντρίμπλα σε αντίπαλο και με δυνατό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Κουέστα, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να διώξει ξανά.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 3-1, όταν έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Φερνάντες, που έδωσε στον Γκαρσία και αυτός με τη σειρά του έβγαλε τετ-α-τετ τον Πινέδα με τον Κουέστα, ο Μεξικανός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αφού πρώτα την «τσίμπησε» πάνω από τον γκολκίπερ του Άρη.

Ό,τι δεν έγινε στο 90+1’, έγινε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τσούμπερ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι. Ο Πινέδα διεκδίκησε μια μπάλα εντός περιοχής του Άρη, ο Μάνταλος έβαλε κόντρα πάνω σε αντίπαλο, η μπάλα στρώθηκε στον Ελβετό, που με συρτό σουτ έκανε το 3-1. Αποτέλεσμα που ήταν το τελικό στην αναμέτρηση.

Δείτα τα γκολ:

ΠΑΟΚ-Βόλος 4-2: «Πύρρειος» νίκη για τους Θεσσαλονικείς

Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 4-2 του Βόλου στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League.

Ίνγκι Ινγκασον (6’), Κάλεντ Νάρεϊ (16’, 27’) και Τιάγκο Ντάντας (45+4’) πέτυχαν τα γκολ των «ασπρόμαυρων», ωστόσο η χαρά του Ραζβάν Λουτσέσκου μετριάστηκε από τους τραυματισμούς των Ομάρ Ελ Καντουρί και Ντάγκλας Αουγκούστο -του πρώτου μάλιστα είναι μυϊκός, με τον Μαροκινό να αποχωρεί με κλάμματα.

Τάσος Τσοκάνης (58’) και Ογκνιέν Οζέγκοβιτς (88') μείωσαν στο δεύτερο μέρος για τους Θεσσαλούς, που παραμένουν στο -1 από τον πέμπτο Άρη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς. Μόλις στο 6’, από κόρνερ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Ισλανδός στόπερ του ΠΑΟΚ Ινγκι Ινγκασον άνοιξε το σκορ. Το δεύτερο τέρμα ήταν… προσωπική υπόθεση του Νάρεϊ, με τον πρώην εξτρέμ της Φορτούνα Ντίσελντορφ να υποδέχεται όμορφα την μπάλα, να προσποιείται, να πλασάρει και να νικάει τον Μπόρις Κλέιμαν για το 2-0 στο 16’.

Ο Ελ Καντουρί αποχώρησε, αλλά ο αντικαταστάτης του, Τάισον, ήταν αυτός που ετοίμασε το 3-0 για τον Νάρεϊ στο 27ο λεπτό, ολοκληρώνοντας ιδανική αντεπίθεση.

Ο Βραζιλιάνος, πρώην εξτρέμ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, ετοίμασε και το 4-0 για τον Τιάγκο Ντάντας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή και ο Αουγκούστο.

Όπως ήταν λογικό, οι «ασπρόμαυροι» έριξαν το ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βόλο να μειώσει, με τον αρχηγό Τσοκάνη να νικάει με κεφαλιά τον Ντόμινικ Κοτάρσκι στο 58’, μετά τη σέντρα του Νικολάι Αλχο. Δύο λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Μίλος Ντέλετιτς έδωσε την ασίστ για τον Οζέγκοβιτς για το τελικό 4-2.

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς μετά από δύο σερί ήττες κι ανέβηκε στους 60, με τον Λουτσέσκου να βλέπει στο γήπεδο για πρώτη φορά από τις 10 Ιανουαρίου τον Λευτέρη Λύρατζη.

Η δε ομάδα του Κώστα Μπράτσου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άρη από την ΑΕΚ νωρίτερα (3-1), μένοντας ένα βαθμό πίσω στη διεκδίκηση της τελευταίας θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Conference League.

ΠΑΟΚ-Βόλος 4-2
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78' Λύρατζης), Ινγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο (35’ Σβαμπ), Ελ Καντουρί (18’ Τάισον), Νάρεϊ (79' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (78' Τόμας).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Κάτσε (46’ Μεταξάς), Τσοκάνης (64’ Οζέγκοβιτς), Μπαριέντος (82' Καρτάλης), Ντέλετις, Γκάγκι (73' Σι), Πιρές (73' Τσιρίνος).

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πέτρου Καλαφάτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS