Γιατί παραιτήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την ΕΠΟ μόλις 165 ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας

Γιατί παραιτήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την ΕΠΟ μόλις 165 ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας

Μόλις 165 ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήμερα το πρωί παραιτήθηκε.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, παρότι αρχικά παρουσιάστηκε ως μία οικουμενική επιλογή με την στήριξη της κυβέρνησης και των μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο νυν Ευρωβουλευτής της ΝΔ και αρχηγός της Εθνικής ομάδας του 2004 θα γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του τους λόγους που δεν θα συνεχίσει ως πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά ήδη έχουν προκύψει οι πρώτες πληροφορίες για τους λόγους της απόφασης του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και θεωρεί ότι στο μέτρο που η Ολιστική Μελέτη που συμφώνησε με FIFA-UEFA πέρασε ομόφωνα με 65 ψήφους στην ΕΠΟ ολοκλήρωσε το έργο του και μπορεί να αποχωρήσει. Ετσι ενημέρωσε ο ίδιος τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ ενημέρωση έλαβε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι ήθελε ο Ζαγοράκης, τι έγινε τελικά
Για να συνέχιζε στη θέση του ο Ζαγοράκης, ήθελε συναίνεση, ήθελε συνεργασία όλων και διάθεση να συμβάλουν άπαντες στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό στην πράξη και με όσα είχε στο μυαλό του κατάλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει, την ώρα που το κλίμα παραμένει τεταμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Βλέπει στην πράξη και ο ίδιος πως δεν μπορεί να διοικήσει όπως θέλει στην ΕΠΟ και δεν έχει τον έλεγχο της Εκτελεστικής Επιτροπής της. Και αυτό δεν... συνέβη χθες. Το γνώριζε καιρό, ενώ έχει λάβει την απόφαση του εδώ και αρκετές ημέρες.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε την συγκεκριμένη απόφαση για λόγους αρχής και ηθικής, δεν έχει καμία σχέση με την τελευταία υπόθεση του Άρη και της αφαίρεσης των 6 βαθμών.

Η επόμενη μέρα στην ΕΠΟ
Στους πέντε μήνες της παρουσίας του στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ ο εμβληματικός αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004, διαπίστωσε, πως αδυνατεί να διοικήσει, έτσι όπως αυτός είχε στο μυαλό του και βάσει όσων είχαν δεσμευτεί απέναντι του οι μεγάλοι (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).

Ετσι σήμερα το πρωί ο παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ μόλις 165 μέρες (27 Μαρτίου) μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τον επιλέξει ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναμένεται να στείλει μια επιστολή παραίτησης στο διοικητικό συμβούλιο. Από 'κει και πέρα, βάσει καταστατικού, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου ως το καλοκαίρι και ακολούθως να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές, ώστε να υπάρξει η διάδοχη κατάσταση. Εκτός βέβαια αν επιλεχθεί ένας διαφορετικός δρόμος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ