Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «βασιλιά του ποδοσφαίρου» - Σήμερα η κηδεία του

Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «βασιλιά του ποδοσφαίρου» - Σήμερα η κηδεία του

Τον απόλυτο «βασιλιά του ποδοσφαίρου» Πελέ αποχαιρετά με συγκίνηση η Βραζιλία.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από το Βίλα Μπελμίρο, την έδρα της βραζιλιανικής ομάδας Σάντος, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 2/1, καθώς η σορός του Πελέ μεταφέρθηκε εκεί και τέθηκε σε 24ωρο λαϊκό προσκύνημα.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στο σημείο από τα ξημερώματα, ώρες πριν ανοίξουν οι πύλες του γηπέδου, προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν.

 

 

Το λαϊκό προσκύνημα στον «βασιλιά»

Η Σάντος άνοιξε τις πόρτες στο γήπεδό της 16.000 θέσεων το πρωί της Δευτέρας και μια σταθερή ροή οπαδών άρχισε να περνάει δίπλα από τη σορό του Πελέ, που βρισκόταν μέσα σε ένα μαύρο φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου, καλυμμένο με λουλούδια και ντυμένο με πέπλο.

Οι κερκίδες γύρω του ήταν ντυμένες με πανό της αγαπημένη τους ομάδας του και ένα μήνυμα: «Viva o rei» ή «Ζήτω ο βασιλιάς».

Έξω από το στάδιο, οπαδοί από όλη τη Βραζιλία και όχι μόνο είχαν παραταχθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής, με περισσότερους από 17.000 ανθρώπους να αποχαιρετούν τον Πελέ τις 8 πρώτες ώρες του λαϊκού προσκυνήματος στο «Vila Belmiro Stadium» το γήπεδο της Σάντος, της ομάδας με την οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του και με την οποία κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Βραζιλίας και 6 διεθνείς τίτλους.

Οικογένεια, φίλοι και θαυμαστές έδωσαν το παρόν σε μια τελετή που θα ολοκληρωθεί στις 10 το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου (15:00 ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 3/1.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS