Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός - Στο Πασαλιμάνι ο κόσμος του

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός - Στο Πασαλιμάνι ο κόσμος του

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον θρόνο του και μάλιστα με εμφατικό τρόπο!

Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο επικράτησαν της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ και κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα.
Οι Πειραιώτες «πάτησαν» την Ενωση στο πρώτο 45άλεπτο και με γκολ των Ελ Αραμπί (38’) και Καμαρά (45’) έβαλαν τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη. Η ΑΕΚ από την άλλη, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 66’ με τον Αραούχο.

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός σφράγισε και τυπικά τον τίτλο, με τον Πέδρο Μαρτίνς να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το 100ο παιχνίδι του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Έναν τίτλο, που άξιζε 100% η ομάδα του Πειραιά, αφού ήταν κλάσεις ανώτερη από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και έτη φωτός μακριά από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Μια θρυλική νύχτα, στην οποία ο Ολυμπιακός επιστρέφει και πάλι στον θρόνο του.

Τον θρόνο του πρωταθλητή. Εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Μια φανταστική χρονιά για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες, με τον Ολυμπιακό να παραμένει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ απόψε συμπλήρωσε 40 ματς χωρίς ήττα στην Σούπερ Λίγκα.

Μια μοναδική χρονιά, στην οποία ο Ολυμπιακός έχει ακόμα να διεκδικήσει το Κύπελλο, αφού βρίσκεται στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Παράλληλα, παραμένει ζωντανό το όνειρο του Europa League, όπου οι Πειραιώτες βρίσκονται στους «16» και στις αρχές Αυγούστου θα δώσουν τη ρεβάνς με την Γουλβς.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε την ΑΕΚ με τον Τσιντώτα και τους Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Παουλίνιο στην τετράδα της άμυνας. Οι Σιμάνσκι και Κρίστισιτς ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Βέρντε και Αλμπάνη στα δύο άκρα και τους Λιβάγια – Αραούχο στην επίθεση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη παρέταξε τον Ολυμπιακό, έχοντας τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Μασούρα και Φορτούνη στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με ασφυκτικό πρέσινγκ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ΑΕΚ. Στο 5’ μάλιστα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Φορτούνης έκανε την κάθετη πάσα στον Μασούρα, αυτός βρέθηκε φάτσα με τον Τσιντώτα, προσπάθησε να δώσει στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Σβάρνας μπήκε στη φάση, έβαλε την κόντρα και άλλαξε την πορεία της μπάλας, χαλώντας την επίθεση.

Στο 14’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Ελ Αραμπί. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μαροκινός στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα. Οι Πειραιώτες είχαν βρει ρυθμό, είχαν «πατήσει» την ΑΕΚ και στο 19’ είχαν δοκάρι με τον Φορτούνη.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο 19’ άνοιξε στον Ομάρ, ο Νορβηγός του γύρισε την μπάλα, ο «Φορτού» έξω από την περιοχή σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα και στη συνέχεια χτύπησε στο έδαφος, χωρίς να περάσει τη γραμμή.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της κυριαρχίας του Ολυμπιακού είναι ότι πριν τη συμπλήρωση του 20άλεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν στο 76%-24% υπέρ των Πειραιωτών. Στο 28’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Ομάρ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 31’ ο Μάσιμο Καρέρα βλέποντας την ομάδα του να παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Οικονόμου αντί του Αλμπάνη. Ο Ιταλός τεχνικός άλλαξε το σύστημα σε 5-4-1, προσπαθώντας να… γλιτώσει αυτό που ερχόταν.

Γκολάρα ο Ελ Αραμπί, σκόραρε ξανά ο Καμαρά

Μάταια, όμως, αφού ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και από το 38’ έως το 45’ πέτυχε δύο γκολ. Στο 38’ ο Μπουχαλάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Γιώργο Μασούρα, αυτός βγήκε στο αριστερό άκρο, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ελ Αραμπί με τρομερό βολ πλανέ «εκτέλεσε» τον Τσιντώτα, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες. Φοβερό γκολ από τον Μαροκινό επιθετικό, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσιντώτα.

Στο 45’ οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 με τον Καμαρά. Ο Μπουχαλάκης έκανε την κάθετη στον Φορτούνη, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καμαρά με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Μαρτίνς «έκρυψαν» την μπάλα και ο Καμαρά την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Αφρικανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε και απόψε. Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο γκολ που σκοράρει στα πλέι οφ, αλλά και το τέταρτο μετά την επανέναρξη. Είχε βάλει δύο γκολ στον Αρη, αλλά και ένα γκολ στο ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Πήρε μέτρα η ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά και να πιέσει. Ο Ολυμπιακός από την άλλη προσπάθησε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Σα και να χτυπήσει στην κόντρα την ανοιχτή άμυνα της Ενωσης.

Όπως έκανε στο 58’. Οι Πειραιώτες βγήκαν στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, αυτός έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

Από το 60’ έως το 70’ η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της και δημιούργησε ευκαιρίες στα καρέ των Πειραιωτών. Στο 64’ ο Λιβάγια έδωσε στον Χουλτ, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Ζοσέ Σα είχε κλείσει τη γωνία και απέκρουσε.

Μείωσε ο Αραούχο

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ μείωσε σε 2-1 με τον Αραούχο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, ο Σα απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στρώθηκε πάλι στον Αραούχο και στην επαναφορά έκανε το 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα η Ενωση απείλησε ξανά με τον Οικονόμου και πάλι μετά από κόρνερ. Η κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ όμως έφυγε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Σα.

Στο 71’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ραντζέλοβιτς αντί του Φορτούνη, ενώ στο 77’ πέρασε τους Καφού και Χασάν αντί των Μασούρα και Ελ Αραμπί. Από την άλλη ο Μάσιμο Καρέρα έβαλε στο 84’ τον Μαχαίρα αντί του Βέρντε.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι και έφτασε στη μεγάλη νίκη, με την οποία σφράγισε και τυπικά τον τίτλο.

Το κλειδί: Τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38’ ο Ελ Αραμπί με ένα τρομερό βολ πλανέ έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη των Ερυθρόλευκων, ενώ στο 45’ ο Καμαρά διπλασίασε τα γκολ των Πειραιωτών.

Το 10άρι: Ο Φορτούνης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και βοήθησε τα μέγιστα τον Ολυμπιακό να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Εβγαλε πολλές κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και δημιούργησε πολλά προβλήματα. Στο 2-0 έχει βγάλει την ασίστ, αλλά γενικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν συνεχώς μέσα σε όλες τις φάσεις.

Γιατί κόουτς: Η πρώτη ανάγνωση του ματς από τον Καρέρα. Ο Ιταλός στο πρώτο ημίχρονο πήγε να παίξει ανοιχτά, αλλά το γήπεδο… έγειρε. 0-6 οι τελικές και σε κάποια στιγμή η κατοχή της μπάλας ήταν στο 76%-24% υπέρ του Ολυμπιακού. Στο 30’ το πήρε… χαμπάρι και έβαλε τον Οικονόμου αντί του Αλμπάνη, αλλά τελικά δεν… γλίτωσε.

Στον πάγκο: Η πορεία της ΑΕΚ στα πλέι οφ. Της δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, την οποία όμως σπαταλάει με τις εμφανίσεις της. Επτά χαμένοι βαθμοί στο ΟΑΚΑ για την Ενωση, η οποία μάλιστα σε τρεις ημέρες πηγαίνει να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όντας στο -3 από τον Δικέφαλο του Βορρά.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (89′ Χριστόπουλος), Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (83′ Μαχαίρας), Αραούχο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+2′ Λοβέρα), Μασούρας (77′ Καφού), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77′ Χασάν).

Στο Πασαλιμάνι ο κόσμος του

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ κατέκτησε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ανώτεροι της Ένωσης, καθάρισαν γρήγορα την… μπουγάδα και στο τέλος πανηγύρισαν ένα αποτέλεσμα που προσφέρει έναν ακόμα τίτλο στην ομαδα του Πειραιά.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο κόσμος του Ολυμπιακού ξεχύθηκε στον δρόμο για να πανηγυρίσει τον 45ο πρωτάθλημα των Πειραιωτών.

Οι φίλοι των Ερυθρόλευκων κατέβηκαν στο Πασαλιμάνι και με έγιναν ένα κουβάρι, λόγω της νέας επιτυχίας της ομάδας τους που από την αρχή της χρονιάς ήταν η κορυφαία στο γήπεδο και κανείς δεν μπόρεσε να την αμφισβητήσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS