Ρομάν Αμπράμοβιτς: Η Τσέλσι «γονατίζει» από τις κυρώσεις - Τελειώνει από ρευστό σε 17 ημέρες, αποχωρούν οι χορηγοί

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Η Τσέλσι «γονατίζει» από τις κυρώσεις - Τελειώνει από ρευστό σε 17 ημέρες, αποχωρούν οι χορηγοί

Η Τσέλσι θα «παρακαλέσει» σήμερα την κυβέρνηση της Βρετανίας να χαλαρώσει τις κυρώσεις εναντίον της για να τη σώσει από τον οικονομικό αφανισμό, καθώς προέκυψε ότι θα μπορούσε να χρεοκοπήσει σε σχεδόν 15 ημέρες, καθώς οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν την πώληση του συλλόγου ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών χωρίς ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να δώσει την άδεια ή να λάβει χρήματα.

Στον αγωνιστικό χώρο ήταν όλα όπως συνήθως χθες το βράδυ, καθώς ο σύλλογος νίκησε 3-1 τη χειρότερη ομάδα της Premier League, τη Νόριτς Σίτι, μπροστά σε οπαδούς που φώναζαν το όνομα του ολιγάρχη κατά τη διάρκεια του αγώνα, εν μέσω φόβων ότι μπορεί να μην τελειώσει η σεζόν.

Αλλά με τα αστέρια της να κοστίζουν σχεδόν 37 εκατ. δολάρια το μήνα σε μισθούς, και με τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς να δείχνουν αποθεματικά ύψους 20 εκατ. δολαρίων, ο σύλλογος θα κάψει αυτά τα μετρητά σε 17 ημέρες, επειδή πλέον απαγορεύεται να συγκεντρώσει κεφάλαια από εισιτήρια και εμπορεύματα, αξίας τουλάχιστον 785.000 δοαλρίων ανά ημέρα αγώνα μόνο.

Φεύγουν... τρέχοντας οι χορηγοί

Οι Μπλε θα μπορούσαν να χάσουν εκατομμύρια σε έσοδα από χορηγίες μετά τις εξελίξεις της Πέμπτης.

Οι χορηγοί της φανέλας Three έθεσαν σε αναμονή τη συμφωνία τους ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών και οι προμηθευτές εξοπλισμού Nike, οι οποίοι συμφώνησαν μια 15ετή συμφωνία 900 εκατομμυρίων λιρών με την Τσέλσι το 2016, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν. Αυτό θα έβλεπε τον σύλλογο να χάνει 540 εκατομμύρια λίρες.

Ο Αμπράμοβιτς δεν μπορεί να επωφεληθεί από τα έσοδα οποιασδήποτε πώλησης

Ο υπουργός Τεχνολογίας Κρις Φιλπ επέκρινε ορισμένους οπαδούς της Τσέλσι που φώναζαν «Ρόμαν Αμπράμοβιτς» για να υποστηρίξουν τον ιδιοκτήτη του συλλόγου στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή. Όπως δήλωσε στο Times Radio: «Απλά λέω με σεβασμό στους οπαδούς της Τσέλσι, ξέρω ότι έχει κάνει πολλά για τον σύλλογο, αλλά η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία και αυτό που κάνει το ρωσικό καθεστώς στους αμάχους - βομβαρδίζοντας νοσοκομεία μαιευτηρίων και πυροβολώντας αμάχους που διαφεύγουν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων - και αυτό είναι πιο σημαντικό από το ποδόσφαιρο'. Πρόσθεσε ότι όποιος θέλει να αγοράσει τον σύλλογο μπορεί "να απευθυνθεί στην κυβέρνηση. Δεν θα γίνει δεκτή καμία πρόταση που θα έβλεπε τα χρήματα, τα έσοδα από οποιαδήποτε πώληση, να καταλήγουν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό χωρίς περιορισμούς που ανήκει στον Αμπράμοβιτς. Δεν μπορεί να επωφεληθεί από τα έσοδα οποιασδήποτε πώλησης».

Το χάος στην Τσέλσι ήρθε σε μια από τις πιο δραματικές ημέρες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όταν ο ρωσικής καταγωγής ολιγάρχης ιδιοκτήτης της δεσμεύτηκε με 3,2 δισεκατομμύρια λίρες από τα περιουσιακά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου και του είπαν ότι δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει στην απαλλαγή από τον σύλλογο για 3 δισεκατομμύρια λίρες μετά από 20 χρόνια στην ηγεσία - και δεν αναμένεται να πάρει ούτε δεκάρα.

Αντιθέτως, οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν τον έλεγχο της διαδικασίας και τα όποια κέρδη να εκτραπούν από τη φιλανθρωπική οργάνωση του Αμπράμοβιτς που θα ωφελούσε Ουκρανούς και Ρώσους και να δοθούν σε μια ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση, όπως η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές.

Τα αφεντικά του συλλόγου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού, όπου θα πουν ότι η απαγόρευση της πώλησης εισιτηρίων είναι αδύνατη και ότι αντιμετωπίζουν οικονομικό αποδεκατισμό. Θα ήθελαν επίσης να αρθεί το εμπάργκο των συμβολαίων, διότι ο αρχηγός Σεζάρ Αζπιλικουέτα και οι αστέρες αμυντικοί Αντόνιο Ρούντιγκερ και Αντρέας Κρίστενσεν θα φύγουν τζάμπα εν μέσω φόβων για έξοδο της ομάδας.

Οι υπουργοί θα μπορούσαν να επιλέξουν να επιβάλουν την πώληση του συλλόγου και να κρατήσουν τα έσοδα σε έναν δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό ή να τα περάσουν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους και όχι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ήθελε ο Αμπράμοβιτς.

Τι ζητά η Τσέλσι για να σωθεί

Η Τσέλσι μπορεί να ζητήσει ειδική απαλλαγή, η οποία θα εξεταστεί εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ωφελήσει τον Αμπράμοβιτς.

Σε αυτό το σενάριο, είναι πιθανό ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει τον έλεγχο της πώλησης και τα έσοδα θα παγώσουν ή θα πάνε σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο, ενδεχομένως για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό ουσιαστικά αφήνει στον Αμπράμοβιτς δύο επιλογές: να συμφωνήσει με τους όρους της κυβέρνησης και να χάσει τον σύλλογο για το τίποτα, ή να αφήσει την Τσέλσι να σαπίσει σιγά σιγά. Είναι πιθανό ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος να προχωρήσει στην πώληση για να διατηρήσει το μέλλον του συλλόγου, παρόλο που αυτό σημαίνει ότι δεν θα λάβει ούτε δεκάρα για ένα περιουσιακό στοιχείο που ήθελε να πουλήσει για 3 δισ. λίρες την περασμένη εβδομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS