Ρομάν Αμπράμοβιτς: Βάζει «πωλητήριο» στην Τσέλσι και ζητά 3 δισ. λίρες - Με ποιους συζητά

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Βάζει «πωλητήριο» στην Τσέλσι και ζητά 3 δισ. λίρες - Με ποιους συζητά

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Οι Ρώσοι «ολιγάρχες» ήταν ανάμεσα στους πρώτους που επηρεάστηκαν από τις κυρώσεις που ανακοίνωσε η Δύση.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ένας εξ αυτών και λόγω της στενής του σχέσης με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, βρίσκεται επί του παρόντος σε πολύ δύσκολη θέση. Ενα από τα πρώτου του βήματα μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων ήταν να μεταφέρει τις μετοχές του στο κλαμπ του Λονδίνου στους 6 διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του συλλόγου.

Ωστόσο, ήταν εξ αρχής ξεκάθαρο ότι κανείς από τους Μπρους Μπακ, Έμμα Χέιζ, Τζον Ντιβάιν, Πιάρα Πάουαρ, Πολ Ράμος, Σερ Χιού Ρόμπερτσον δεν πετούσαν τη σκούφια τους για να αναλάβουν το τιμόνι ενός τόσο απαιτητικού «καραβιού» όπως η Τσέλσι για να προχωρήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Η ανησυχία προέκυπτε από την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, αλλά κυρίως την ενδεχόμενη σύνδεση των διαχειριστών με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς θεωρούνται (και είναι) άνθρωποι του Αμπράμοβιτς, ο οποίος με τη σειρά του θεωρείται (και είναι) άνθρωπος του Πούτιν.

Προς πώληση από τον Αμπράμοβιτς η Τσέλσι

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς μετά τις τελευταίες εξελίξεις και βλέποντας πως το πλάνο με το ίδρυμα του συλλόγου δεν θα δουλέψει, έθεσε την Τσέλσι προς πώληση ώστε να φύγει μια και καλά από τα χέρια και την επιρροή του. Πόσα ζητά; Με περίπου 3 δισεκατομμύρια λίρες θα ήταν... ικανοποιημένος ο Ρωσο-ισραηλινός επιχειρηματίας.

Η Τσέλσι πιστεύει ότι η πώληση σε έναν Αμερικανό μεγιστάνα είναι η καλύτερη οδός, παρά το γεγονός ότι ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Bις ισχυρίζεται ότι του έχει γίνει πρόταση να συμμετάσχει σε μια »κοινοπραξία» 2 δισ. λιρών με «έξι ή επτά» άλλους επενδυτές για την αγορά του συλλόγου.

Ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο το 2003, έχει απορρίψει στο παρελθόν προσφορές αξίας 2,2 δισ. λιρών για την Τσέλσι, ενώ το χρέος του συλλόγου προς αυτόν ανέρχεται σε 1,51 δισ. λίρες. Πιστεύεται ότι μια αμερικανική εμπορική τράπεζα έχει αναλάβει την πώληση του συλλόγου, με τους ενδιαφερόμενους να αναμένεται να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Βις, ένας 86χρονος μεγιστάνας του ιατρικού κλάδου, με περιουσία που φτάνει τα 4,3 δισ. στερλίνες, έχει παραδεχτεί ότι ενδιαφέρεται για την αγορά του συλλόγου που εδρεύει στο Στάμφορντ Μπριτζ από τον Αμπράμοβιτς, αλλά ως μέλος κοινοπραξίας. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι θα εξετάσει τις λεπτομέρειες κάθε πιθανής συμφωνίας για την αγορά της Τσέλσι.

«Ο Αμπράμοβιτς προσπαθεί να πουλήσει όλες τις βίλες του στην Αγγλία, θέλει επίσης να απαλλαγεί γρήγορα από την Τσέλσι», δήλωσε ο Βις στην ελβετική εφημερίδα Blick και πρόσθεσε: «Εγώ και άλλα τρία άτομα λάβαμε μια προσφορά την Τρίτη για να αγοράσουμε την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς. Τώρα πρέπει να περιμένω τέσσερις με πέντε ημέρες. Ο Αμπράμοβιτς ζητάει προς το παρόν πάρα πολλά. Υπάρχουν χρέη και για αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή τιμή πώλησης».

Ο Ελβετός δισεκατομμυριούχο, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία ιατρικών συσκευών Synthes USA, επέμεινε ότι θα μπορούσε να εξετάσει μια συμφωνία για την Τσέλσι μόνο με μια ομάδα επενδυτικών εταίρων. «Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ να ξεκινάω στην Τσέλσι με εταίρους», δήλωσε ο Βις. «Αλλά πρέπει πρώτα να εξετάσω τις γενικές συνθήκες. Αλλά αυτό που μπορώ ήδη να πω: Σίγουρα δεν θα κάνω κάτι τέτοιο μόνος μου».

Ο Αμπράμοβιτς βρίσκτεται επί του παρόντος αντιμέτωπος με αρκετά προβλήματα για αυτό και έχει αναθέσει αλλού την πώληση του λονδρέζικου κλαμπ. Πληροφορίες των τελευταίων ημερών ανέφεραν ότι ο Αμπράμοβιτς προσπαθεί να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δίνοντας μάλιστα το παρών στις συζητήσεις στην Λευκορωσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ