Σάλος με τον πατέρα τού Νόβακ Τζόκοβιτς: Φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν στο Australian Open [βίντεο]

Σάλος με τον πατέρα τού Νόβακ Τζόκοβιτς: Φωτογραφήθηκε με υποστηρικτές του Πούτιν στο Australian Open [βίντεο]

Σάλο έχει προκαλέσει μια κίνηση του πατέρα τού Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα τού Σέρβου σταρ με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για τα προημιτελικά του Australian Open, ο Σρτζαν Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε με μια παρέα υποστηρικτών της Ρωσίας, η οποία αναστάτωσε χθες το Melbourne Park (τέσσερις από αυτούς, μάλιστα, εκδιώχθηκαν από τις εγκαταστάσεις) φωνάζοντας «Ρωσία, Σερβία» και το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πατέρας του Τζόκοβιτς φαίνεται να ποζάρει δίπλα σε μια σημαία με τη φωτογραφία του Πούτιν, αλλά και σε έναν άνθρωπο που φοράει μπλουζάκι με το γράμμα «Ζ» (σύμβολο υποστήριξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία). Φεύγοντας, μάλιστα, ακούγεται να λέει «zivejli Russiyani», που σημαίνει «εις υγείαν των Ρώσων».

tzokovic pateras rosoi.jpg

                                                               Ο πατέρας του Τζόκοβιτς με φιλορώσους στο Australian Open

Το Australian Open εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι παίκτες και οι ομάδες τους έχουν ενημερωθεί για την πολιτική του event σχετικά με σημαίες και σύμβολα για να αποφευχθεί κάθε κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στενά με την ασφάλεια του τουρνουά».

Από την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αναφέρθηκε ότι τέσσερα άτομα «εμφάνισαν ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα και απείλησαν τους φρουρούς ασφαλείας» στο Melbourne Park, πριν η αστυνομία επιχειρήσει εναντίον τους.

Την ίδια στιγμή, οι σκηνές με τον πατέρα τού Τζόκοβιτς χαρακτηρίστηκαν «ντροπιαστικές» από τον Ουκρανό πρεσβευτή στην Καμπέρα.

Ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε αργότερα σε ένα αυστραλιανό φιλορωσικό κανάλι στο YouTube, δείχνει τον Σρντγιαν Τζόκοβιτς, πατέρα του «Νόλε», να στέκεται δίπλα στον άνδρα που κυμάτιζε την σημαία με το πρόσωπο του Πούτιν και με το σχόλιο «Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς κάνει μια τολμηρή πολιτική δήλωση».

Σέρβοι αθλητικοί δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται πράγματι για τον πατέρα του Τζόκοβιτς, ενώ η εφημερίδα «Melbourne Age» ανέφερε στα σερβικά: «Μακροζωία στη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές του τουρνουά έχουν απαγορεύσει στους θεατές να ανοίγουν σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, Βασίλ Μιροσιτσένκο, είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα αφού αρκετές από αυτές τις σημαίες εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι ένας πλήρης κατάλογος. Μεταξύ των σερβικών σημαιών υπάρχουν μια ρωσική σημαία, ο Πούτιν, το σύμβολο Z και η αποκαλούμενη ως σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», έγραψε στο Twitter με έναν σύνδεσμο στο βίντεο και πρόσθεσε αγανακτισμένος προς την Αυστραλιανή Ομοσπονδία και στους διοργανωτές του τουρνουά: «Είναι ντροπή».

Ένας άλλος θεατής φωτογραφήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο μέσα στο στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα του Τζόκοβιτς, φορώντας ένα μπλουζάκι που έφερε το γράμμα «Ζ», ένα σύμβολο υπέρ του πολέμου που σχετίζεται με την υποστήριξη της εισβολής στην Ουκρανία από την Ρωσία.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του πολέμου οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες συμμετέχουν σε αγώνες υπό ουδέτερη σημαία και ως ανεξάρτητοι.

Δείτε βίντεο:

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ