Σε κίνδυνο… εξαφάνισης βρίσκεται η Σαμπντόρια - Η ιστορική ομάδα της Γένοβας έχει χρέη 200 εκατ. ευρώ

Σε κίνδυνο… εξαφάνισης βρίσκεται η Σαμπντόρια - Η ιστορική ομάδα της Γένοβας έχει χρέη 200 εκατ. ευρώ

Ειδικότερα, η ιστορική «Ντόρια» δεν είναι απλά καταδικασμένη (αγωνιστικά) σε υποβιβασμό στην ιταλική Serie B, αλλά μπορεί να αποβληθεί κι από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Ιταλίας.

Αυτή την στιγμή με βάση τα χρέη της δεν μπορεί να εγγραφεί για την επόμενη σεζόν σε κανένα πρωτάθλημα. Για να αποφύγει την αποβολή πρέπει να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές σε δόσεις πριν από τις 20 Ιουνίου.

Το ποσό δεν είναι μικρό: Συνολικά 30 εκατ. ευρώ απαιτείται να ρυθμιστούν ή να μπουν στα ταμεία και να υπάρχει αντίστοιχη εγγύηση ώστε να μην διαλυθεί η Σαμπντόρια. Μπορεί να συμβεί το οικονομικό θαύμα;

Διάφορες ομάδες επενδυτών ενδιαφέρθηκαν για τον έλεγχο της ομάδας της Γένοβας τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά τελικά δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος.

Πόσα πρέπει να καταβάλει

Η πρώτη υποχρέωση είναι προς την ιταλική εφορία. Με βάση το πρόγραμμα δόσεων που δόθηκε, η Σαμπντόρια θα πρέπει να έχει καταβάλει συνολικά 1,2 εκατομμύρια ευρώ ως τα τέλη Μαΐου για να πάρει την ενημερότητα και να την καταθέσει ως τις 20 Ιουνίου για την εγγραφή της μαζί με τη ρύθμιση των άλλων οφειλών. Λεφτά δεν υπάρχουν. Η διοίκηση Φερέρο ζητά δάνεια από τράπεζες και διάφορα funds, αλλά εισπράττει διαρκώς αρνητικές απαντήσεις.

Η αποτυχία πληρωμής της πρώτης δόσης σύμφωνα θα απειλήσει τους «μπλουτσερκιάτι» με πρόσθετο πρόστιμο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για το υπάρχον χρέος τους, πράγμα που σημαίνει οφειλή άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Το μεγάλο μέρος των 30 εκατ. ευρώ, (22,5 εκατ. ευρώ), περιλαμβάνει μισθούς παικτών και καθυστερήσεις φόρου εισοδήματος, που δεν έχουν καταβληθεί και λήγουν στο τέλος Μαΐου.

Το υπόλοιπο αφορά τα χρέη που έχει συγκεντρώσει η Sampdoria σε συναλλαγές μεταγραφών.

Η Σαμπντόρια είναι στα πρόθυρα της αβύσσου και φαίνεται πως μάταια περιμένει από τον πρόεδρο Φερέρο να βρει τους πόρους για την ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Όμως, μέχρι στιγμής, όπως έγινε εύκολα κατανοητό, κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να του δανείσει 35 εκατομμύρια παίρνοντας ως ενέχυρο τις μετοχές της Σαμπντόρια.

Χρέη που φτάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ

Συνολικά, η Σαμπντόρια έχει χρέη που φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν δημιουργηθεί από συσσωρευμένα δάνεια που έχουν μείνει απλήρωτα.

Το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας φαντάζει εξαιρετικά πιθανό. Με την ομάδα να πέφτει στη Serie B ποιος θα δώσει 30 εκατομμύρια ευρώ για να τη σώσει αρχικά ως τον Ιούνιο και μετά να έχει στην πλάτη του χρέη άλλα 150-170 εκατομμύρια συν τα λεφτά που θα χρειαστούν για να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία…

Η Σαμπντόρια έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας το 1991, τέσσερα κύπελλα Ιταλίας, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ενώ ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1992.

Στην ομάδα της Γένοβας παίζει ο Μάριος Οικονόμου, ενώ προπονητής είναι ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ