Σέρχιο Κόκε: Ομολόγησε για να πέσει στα «μαλακά» - Η συμμορία με τα όπλα και τα ναρκωτικά

Σέρχιο Κόκε: Ομολόγησε για να πέσει στα «μαλακά» - Η συμμορία με τα όπλα και τα ναρκωτικά

Ομολόγησε τελικά ο Σέρχιο Κόκε πως συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ως επικεφαλής και θα καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο της Ισπανίας.

Ο ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους ξένους παίκτες στην ιστορία του Άρη, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου χθες μαζί με άλλα 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον αδερφό του.

Όλοι τους ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, με τον 40χρονο βετεράνο αθλητή να παραδέχεται και τη διεύθυνση της οργάνωσης.

Ο Κόκε αποφάσισε να ομολογήσει, προκειμένου να πέσει στα «μαλακά» όσον αφορά στην ποινή.

Έτσι, αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή μετά το 2019, όταν είχε συλληφθεί τότε στην Ανδαλουσία και στην κατοχή του βρέθηκαν ένας τόνος ινδικής κάνναβης, όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τότε έκατσε στη φυλακή έναν χρόνο και οκτώ μήνες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2021 με εγγύηση 15.000 ευρώ.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα είχε πολλά οικονομικά προβλήματα, καθώς οι Αρχές του είχαν κατασχέσει σχεδόν τα πάντα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άδεια πισίνα και τα κενά τεράστια δωμάτια στο πολυτελές σπίτι του στη Μάλαγα, καθώς ήταν υπό εξέταση αν όλα αυτά είχαν προέλθει από χρήματα που απέσπασε από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Όσον αφορά στην υπόθεση για την οποία αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, τα ηγετικά πρόσωπα της οργάνωσης αντιμετώπισαν ποινή κάθειρξης έως και 16 χρόνια και 150.000 πρόστιμο, με τους υπολοίπους κατηγορουμένους από ένα χρόνο έως 4,5.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε στις 27 Μαρτίου και όλοι οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν την ενοχή τους, για να αντιμετωπίσουν μειωμένες ποινές, που κυμαίνονται μεταξύ δύο ετών και έξι για τα ηγετικά πρόσωπα της οργάνωσης. Χαρακτηριστικό είναι πως λόγω της ομολογίας υπήρξε διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας προκειμένου ο εισαγγελέας να προβεί σε τροποποίηση των ποινών. Μέχρι δύο χρόνια προβλέπεται κάθειρξη για όσους κατηγορούνται για συγκεκριμένο έγκλημα χωρίς να είναι μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Η εισαγγελέας της υπόθεσης θα παρουσιάσει γραπτώς τις κατηγορίες σήμερα Τετάρτη.

Οι ποινές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και δεν θα είναι εφέσιμες, αφού υπήρξε ομολογία των κατηγορουμένων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS