Στον τελικό του EURO 2020 η Αγγλία

Στον τελικό του EURO 2020 η Αγγλία

Η Αγγλία τα κατάφερε, επιτέλους γι΄ αυτή... Για πρώτη φορά ύστερα από 55 χρόνια, όταν ως διοργανώτρια είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο (1966) που η ίδια είχε διοργανώσει, τα «τρία λιοντάρια» αποτίναξαν τη βάσκανη μοίρα τους, με τους αποκλεισμούς και στους τέσσερις ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων που συμμετείχαν (Μουντιάλ 1990, 2018, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1968, 1996) και προκρίθηκαν σε τελικό κορυφαίου τουρνουά.

Σε ένα «Γουέμπλεϊ», που για πρώτη φορά απόψε από την έναρξη της διοργάνωσης ήταν γεμάτο στο 75% της χωρητικότητάς του, οι 52.000 φίλαθλοι των Άγγλων είχαν δημιουργήσει υπέροχη ατμόσφαιρα, αλλά οι Δανοί μετά το πρώτο δεκάλεπτο ισορρόπησαν πλήρως.

Στο 30ό λεπτό, από το φοβερό φάουλ του Ντάμσγκααρντ η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ άνοιξε το σκορ «παγώνοντας» το μεγαλοπρεπές στάδιο. Ήταν το δεύτερο γκολ του μέσου της Σαμπντόρια στο τουρνουά, με το οποίο παραβίασε για πρώτη φορά την εστία των Άγγλων, που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την Ιταλία του 1990, μένοντας κι εκείνοι στα πέντε παιχνίδια με απαραβίαστη εστία.

Ο Πίκφορντ έμεινε 724 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για τα δεδομένα της Εθνικής, ξεπερνώντας κατά δύο λεπτά το προηγούμενο του Γκόρντον Μπανκς, από το Μουντιάλ του 1966.

Στο 36΄ ο Σμάιχελ έκανε μεγάλη απόκρουση στο (εξ επαφής) σουτ του Στέρλινγκ, αλλά στο 39΄, από το γύρισμα του Σακά, ο Κιάερ στην προσπάθεια του να μην επιτρέψει στον Στέρλινγκ να σκοράρει το έκανε εκείνος εις βάρος της ομάδας του.

Το δεύτερο μέρος, ωστόσο, πόρρω απείχε σε ποιότητα και ρυθμό, αφού ουδείς από τους αντίπαλους ήταν διατεθειμένος να πάρει ρίσκα, κι έτσι σημειώθηκε ούτε μία αξιόλογη φάση, με συνέπεια την παράταση.

Εκεί ο ημιτελικός κρίθηκε από το αμφισβητούμενο πέναλτι που δόθηκε στην Αγγλία, μετά την πτώση του Στέρλινγκ από μαρκάρισμα του Μέλε. Ο Ολλανδός ρέφερι Ντάνι Μάκελι ήταν κοντά στην φάση κι υπέδειξε παράβαση, με συνδρομή και του VAR. Ο Χάρι Κέιν έστησε την μπάλα και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Σμάιχελ στο 104΄.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του απέναντι στον Δανό πορτιέρε της Λέστερ, με το αποψινό έφτασε τα 15! Παράλληλα, θέλει άλλο ένα για να γίνει ο αρχισκόρερ των «Τριών Λιονταριών» σε μεγάλη διοργάνωση, έχοντας σκοράρει 10 φορές σε 16 ματς, όσες και ο Γκάρι Λίνεκερ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS