Τεντόγλου: Πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι με πανελλήνιο ρεκόρ - «Πέταξε» στα 8,55 μέτρα

Τεντόγλου: Πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι με πανελλήνιο ρεκόρ - «Πέταξε» στα 8,55 μέτρα

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να φύγει με το χρυσό μετάλλιο από τοΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που διεξήχθη στο Βελιγράδιτης Σερβίας, ανήμερα των 24ων γενεθλίων του.

Ο Τεντόγλου σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρκαθώς προσγειώθηκε στα 8 μέτρα και 55 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του. Η επίδοση αυτή αποτελεί την 6η καλύτερη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Η προσπάθεια του Έλληνα Ολυμπιονίκη ήταν τέλεια και με την επίδοση αυτή κατέγραψε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, βάζοντας στο λαιμό του το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο ήταν και πάλι δικό του, οπότε βελτίωσε τη δική του κορυφαία επίδοση, η οποία είχε καταγραφεί το 2019 με 8,38 στη Γλασκώβη. Επιπλέον, έκανε την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και την τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη πίσω από τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8.56μ. και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8.71μ. από το 2009.

Ο Τεντόγλου ήταν άκυρος και στην τρίτη. Συνέχισε στην τέταρτη προσπάθειά του με 8.26μ, άφησε το πέμπτο άλμα του και έκλεισε με 8.51!

Ο Τεντόγλου έγινε έτσι ο δεύτερος Ευρωπαίος άλτης του μήκους που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού, 31 χρόνια μετά την επιτυχία του Γερμανού, Ντίτμαρ, Χαφ στη Σεβίλλη, με 8.15 μ.

Παράλληλα, έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτά των θρύλων, Ντουάιτ Φίλιπς και Ιβάν Πεντρόσο, που μαζί με ολυμπιακό μετάλλιο πήραν και τον τίτλο σε παγκόσμιο κλειστού.

Ο Τεντόγλου έχει πλέον Ολυμπιακό μετάλλιο, τους τίτλους σε Ευρωπαϊκό (ανοικτό και κλειστό στίβο) και την παγκόσμια πρωτιά στον κλειστό. Έτσι, εάν τα καταφέρει το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Όρεγκον, θα γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος που θα έχει κάνει δικούς του όλους τους τίλους στο μήκος.

Να αναφέρουμε ότι στο στάδιο και στο πλευρό του Έλληνα Ολυμπιονίκη, βρέθηκαν οι συγγενείς του, οι οποίοι ταξίδεψαν με πούλμαν από την πατρίδα του, τα Γρεβενά.

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

 

 

Οι καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στον κλειστό στίβο

Καρλ Λιούις (ΗΠΑ) 8.79μ.

Σεμπάστιαν Μπάγερ (Ιταλία) 8.71

Ιβάν Πεντρόσο (Κούβα) 8.62μ.

Μιγκέλ Πέιτ (ΗΠΑ) 8.59μ.

Γιάγκο Λαμέλα (Ισπανία) 8.56 μ.

Μίλτος Τεντόγλου 8.55μ.

Ρόμπερτ Εμιγιάν (ΕΣΣΔ) 8.49μ.

Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8.46μ.

Γιου Βον Χάρισον (ΗΠΑ) 8.45μ.

Λάρι Μίρικς (ΗΠΑ) 8.44μ.

Mάικ Πάουελ (ΗΠΑ) 8.44μ.

Λούβο Μανιόγκα (Νότια Αφρική) 8.44μ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS