Υπερηφάνια για τις ελληνικές επιτυχίες: 14 ευρωπαϊκά μετάλλια, 7 χρυσά και η καταμέτρηση συνεχίζεται

Υπερηφάνια για τις ελληνικές επιτυχίες: 14 ευρωπαϊκά μετάλλια, 7 χρυσά και η καταμέτρηση συνεχίζεται

Στο Μόναχο η σημαία της Ελλάδας υψώθηκε για 14η φορά φέτος το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. O Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το 6ο του χρυσό μετάλλιο σε ένα ονειρικό καλοκαίρι γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα των μεταλλίων στο εφετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου με 5 κατακτήσεις.

Τελευταία προσθήκη, το χρυσό μετάλλιο της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό. Λίγες ώρες νωρίτερα, το Σάββατο, είχε έρθει η ανεπανάληπτη επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη με την πρώτη θέση στα 20χλμ βάδην, 4 ημέρες μετά το χρυσό της μετάλλιο και στα 35χλμ. Στη χώρα μας βρίσκονται ήδη ο χρυσός στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου αλλά και η ασημένια στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

Η αρχή των επιτυχιών είχε γίνει στο Μόναχο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας. Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών ενώ μόλις για 29 κλάσματα του δευτερολέπτου ο Στέφανος Ντούσκος έχασε την κορυφή στον τελικό του σκιφ, και πήρε το ασημένιο.

Λίγο νωρίτερα η Ζωή Φίτσιου είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ελαφρύ σκιφ. Ίδια διάκριση και για την Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ, συγκομιδή ρεκόρ για τη χώρα μας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας με 4 μετάλλια.

Στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, ο Απόστολος Χρήστου… ξέσπασε μετά το χρυσό στα 50μ. ύπτιο ενώ κατέκτησε και το ασημένιο στα 100μ.

Άλλο ένα μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά έφερε η προσπάθεια του Κριστιάν Γκολομέεφ στα 50μ ελεύθερο την ώρα που την Τρίτη θέση πήρε και η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης στον τελικό του Κόμπο. Η καταμέτρηση συνεχίζεται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ