Υπόθεση Τζόκοβιτς: «Όχι» στο αίτημα της Αυστραλίας για αναβολή εκδίκασης της έφεσης

Υπόθεση Τζόκοβιτς: «Όχι» στο αίτημα της Αυστραλίας για αναβολή εκδίκασης της έφεσης

Το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος προσέφυγε κατά της απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα εισόδου του στη χώρα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ζήτησε να αναβληθεί για την Τετάρτη η διαδικασία, το αίτημά της ωστόσο απορρίφθηκε από το ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο.

Oι δικηγόροι του Τζόκοβιτς, οι οποίοι κατέθεσαν το Σάββατο τον φάκελο με τα στοιχεία και επιχειρήματά τους, υποστηρίζουν ότι ο κορυφαίος τενίστας έλαβε εξαίρεση εμβολιασμού για να εισέλθει στην Αυστραλία, επειδή «είχε πρόσφατα μολυνθεί από κορωνοϊό».

«H ημερομηνία του θετικού τεστ pcr στο οποίο υπεβλήθη, ήταν 16 Δεκεμβρίου 2021», δήλωσαν, σύμφωνα με το BBC, στις αρχές. Η νομική ομάδα του Σέρβου άσου αναφέρει ότι 14 ημέρες μετά το θετικό τεστ, ο Τζόκοβιτς «δεν είχε πυρετό, ούτε εμφάνιζε συμπτώματα Covid, για τις τελευταίες 72 ώρες».

Το χρονικό του σίριαλ
Η δήλωση των δικηγόρων του Τζόκοβιτς πρόσθεσε ακόμη ένα κομμάτι στο αλαλούμ που έχει προκληθεί σχετικά με την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Ο φορέας που είναι υπεύθυνος για το τένις στην Αυστραλία, με έγγραφο που διέρρευσε, φέρεται να είχε ενημερώσει λανθασμένα τους τενίστες ότι μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα εάν τους τελευταίους έξι μήνες είχαν νοσήσει από COVID-19. Σε αυτό το έγγραφο βασίστηκε η ομάδα του Τζόκοβιτς για να συμπληρώσει τα δικαιολογητικά του τενίστα ώστε να ζητήσει βίζα.

Ομως η «Tennis Australia» είχε ενημερωθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση από τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα επιτρεπόταν η είσοδος σε μη εμβολιασμένους παίκτες ακόμη κι αν είχαν νοσήσει. Από την άλλη πλευρά, η πολιτεία της Βικτώριας δίνει ιατρική εξαίρεση, αλλά τον τελευταίο λόγο έχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Για να εισέλθει κάποιος στην Αυστραλία θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος με κάποιο από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή της χώρας ή να έχει ιατρική εξαίρεση. Η συνοριακή αρχή όμως δεν δέχεται απαραίτητα ότι η νόσηση τους τελευταίους έξι μήνες με COVID-19 αποτελεί εξαίρεση.

Διαμαρτυρίες
Την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς επιρρίπτουν την ευθύνη για το φιάσκο ο ένας στον άλλο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται κλεισμένος αλλά όχι κρατούμενος σε ένα ξενοδοχείο που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της ζωής του αθλητή.
Εξω από τη δομή παράτυπων μεταναστών έχουν συγκεντρωθεί Σέρβοι, οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο ίνδαλμά τους, ενώ εκατοντάδες Σέρβοι βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου για να διαδηλώσουν υπέρ του. «Δεν υπάρχουν σύνορα που δεν μπορούμε να περάσουμε», το μήνυμά τους.

Από την «οικογένεια» του τένις κριτική στους Αυστραλούς για τον χειρισμό της υπόθεση άσκησαν οι Νικ Κύργιος και Τζον Ισνερ. Ο «Νόλε», με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για τη στήριξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS