Ζιντάν, Σιμεόνε και Βίλας Μπόας για τον θάνατο του Μαραντόνα

Ζιντάν, Σιμεόνε και Βίλας Μπόας για τον θάνατο του Μαραντόνα

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και να μην θρηνεί τον χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα.


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του, τα ξημερώματα της Τετάρτης (σ.σ. από τις 11 το πρωί σήμερα η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα), ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έσπευσε να αποχαιρετήσει τον «θεό της μπάλας».

Μετά τον αγώνα της Μαρσέιγ με την Πόρτο, ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας Αντρέ Βίλας-Μπόας ήταν αδύνατο να κρύψει την θλίψη του.

Ο Πορτογάλος προπονητής ζήτησε από την FIFA να αποσύρει το νο10 από όλες τις ομάδες του κόσμου σε όλες τις διοργανώσεις στη μνήμη του σπουδαίου αυτού παίκτη.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μία τραγική είδηση. Ο θάνατος του Μαραντόνα είναι ένα πολύ σκληρό νέο. Θα ήθελα η FIFA να αποσύρει το νο10 απ' όλες τις ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για εκείνον. Είναι μία απίστευτη απώλεια για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, για όλο τον κόσμο», τόνισε ο Βίλας-Μπόας.

Ένας από τους ανθρώπους που τον γνώριζαν καλά ήταν ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο τελευταίος με τον «Ντιεγκίτο» υπήρξαν συμπαίκτες στην εθνική Αργεντινής και στη Σεβίλη, οπότε ήταν λογικό για τον «Τσόλο» να είχε συγκλονιστεί:

«Ενας θρύλος έφυγε από κοντά μας. Η γενιά μου μεγάλωσε με τον Μαραντόνα, ήταν αυτός που μας οδήγησε στο ποδόσφαιρο. Ο Μαραντόνα είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν και θα είναι ο κορυφαίος.»

Από την πλευρά του ο Ζινεντίν Ζιντάν, μετά το 2-0 της Ρεάλ επί της Ίντερ στο Μιλάνο, χαρακτήρισε τεράστια απώλεια για τον κόσμο γενικότερα τον θάνατο του Μαραντόνα και πρόσθεσε: «Θυμάμαι το Μουντιάλ του 1986. Μας άγγιξε βαρύτατα αυτό το άσχημο νέο. Δεν έχω λέξεις, ήμαστε όλοι στεναχωρημένοι.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS