Εκατοντάδες εφαρμογές θα αφαιρεθούν από το Play Store

Εκατοντάδες εφαρμογές θα αφαιρεθούν από το Play Store

Στην εκκαθάριση του Play Store θα προχωρήσει η Google, έχοντας στείλει σχετικές ειδοποιήσεις σε διάφορους developers, ενημερώνοντας τους ότι αρκετές εφαρμογές σύντομα θα αφαιρεθούν από το κατάστημα.

Βασικούς στόχους της εταιρείας φαίνεται ότι αποτελούν apps που παραβιάζουν την πολιτική της για τα προσωπικά δεδομένα χρηστών. Για παράδειγμα, πολλές από τις εφαρμογές που συναντώνται σήμερα στο Play Store, ειδικά εάν αυτές δημιουργήθηκαν αρκετά χρόνια πριν, δεν ενημερώνουν καν τον χρήστη σχετικά με το πως πρόκειται να αξιοποιήσουν τα δεδομένα του και τι πρόσβαση θα έχουν στη συσκευή του.

Σημειώστε πάντως ότι η Google προτείνει λύσεις στους δημιουργούς λογισμικού ώστε να καταστήσουν συμβατές τις εφαρμογές τους με την πολιτική απορρήτου της. Σε περίπτωση που αυτοί συμμορφωθούν, τα apps τους δεν θα επηρεαστούν.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιχειρεί να καταστήσει το οικοσύστημα του Android περισσότερο ασφαλές και το Play Store πιο εύχρηστο. Οι developers των οποίων οι εφαρμογές κινδυνεύουν να αφαιρεθούν θα πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενημερώσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ