Μία έξυπνη κλειδαριά για το σπίτι με πολλές τεχνολογικές ευκολίες

Μία έξυπνη κλειδαριά για το σπίτι με πολλές τεχνολογικές ευκολίες

Η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις για την οικιακή ασφάλεια, όπως φαίνεται από τα όσα προσφέρει σε ένα πακέτο το S1 Smart Lock.


Αυτή είναι μία έξυπνη κλειδαριά, για την οποία μας ενημερώνει η τεχνολογική επιθεώρηση του New Atlas και λειτουργεί με τη βοήθεια του NFC σε συνδυασμό με ένα συνδεδεμένο με εκείνη smartphone. Μπορεί να δεχτεί κωδικούς για το ξεκλείδωμα ενός σπιτιού, ή να έρθει σε επαφή με ένα συγκεκριμένο smartphone το οποίο και θα έχει προεγκατεστημένη την ανάλογη εφαρμογή στη μνήμη του, ενώ θα το έχει προγραμματίσει κατάλληλα ο ιδιοκτήτης.

Πρόκειται για μία δημιουργία ενός τεχνολογικού startup με το όνομα Yeeu Tech, οι ιδρυτές του οποίου είχαν ως βασικό στόχο τους να βάλουν σε μία συσκευή όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που θα ήθελε να έχει κανείς στη διάθεσή του για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα ενός σπιτιού. Μάλιστα, σε μια εποχή που όλα σχεδόν τα smartphones έχουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ιδιοκτήτη τους, το S1 Smart Lock μπορεί να προσφέρει απόλυτη ασφάλεια στο ξεκλείδωμα του σπιτιού με την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος. Εννοείται ότι προσφέρεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος επιλογών ξεκλειδώματος, εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα, όπως είναι μία συγκεκριμένη φράση που λέει ο ιδιοκτήτης του smartphone στην εφαρμογή, ή ένας συνδυασμός αλφαριθμητικών χαρακτήρων. Εάν όλα αυτά αποτύχουν, παραμένει η παλιά καλή συνταγή της χρήσης ενός κλειδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έξυπνη κλειδαριά μπορεί να κρατήσει στη μνήμη της έως και 50 διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα, σε περίπτωση που ζουν αρκετά άτομα σε ένα διαμέρισμα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα της αναγνώρισης αποτυπώματος σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες πρέπει να μπει στο διαμέρισμα προσωπικό καθαριότητας. Υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού της πόρτας, ενώ προσφέρεται και ένα σύστημα προειδοποίησης στην εφαρμογή στο κινητό, σε περίπτωση που γίνει κάποια προσπάθεια παραβίασης της κλειδαριάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS