Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να βάλει το δεύτερο «τσιπάκι» σε εγκέφαλο

Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να βάλει το δεύτερο «τσιπάκι» σε εγκέφαλο

Στην αναζήτηση του δεύτερου εθελοντή, ο οποίος θα τοποθετήσει ένα τσιπ της Neuralink στον εγκέφαλό του, βρίσκεται ο Elon Musk.

Μπορεί ο Elon Musk να έχει γίνει γνωστός για την ίδρυση της Tesla και την κυριαρχία της καλιφορνέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο, ο δαιμόνιος Νοτιοαφρικανός έχει αναπτύξει κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η ανάπτυξη αεροδιαστημικής τεχνολογίας, μέσω της SpaceX, και η Neuralink, μια εταιρεία νευροτεχνολογίας η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη εμφυτευμάτων.

Σε ό,τι αφορά τη Neuralink, o Elon Musk έκανε γνωστό μέσα από το twitter (βλέπε X) ότι αναζητά έναν νέο εθελοντή ώστε να προχωρήσει στη δεύτερη κατά σειρά εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η πρώτη απόπειρα της Neuralink να τοποθετήσει ένα microchip σε ανθρώπινο εγκέφαλο στέφθηκε με επιτυχία, επιτρέποντας σε έναν τετραπληγικό, ονόματι Noland Arbaugh, να πραγματοποιεί κάποιες εργασίες με τη σκέψη του.

Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στην αλληλεπίδραση του microchip με τον εγκέφαλο του πρώτου εθελοντή επιλύθηκαν και πλέον η Neuralink αναζητά τον δεύτερο εθελοντή, θέλοντας προφανώς να πραγματοποιήσει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια εξέλιξης μιας τεχνολογίας, η οποία ενδεχομένως να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά ή μη προβλήματα.

elon musk chip

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Neuralink, μέσα στο 2024 πρόκειται να πραγματοποιήσει 11 εμφυτεύσεις σε εθελοντές, ενώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας θέλει ο αριθμός αυτός να φτάσει συνολικά τους 22.000.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Neuralink είναι η πρώτη εταιρεία που αποκτά την άδεια εμφύτευσης microchip στον ανθρώπινο εγκέφαλο, εξασφαλίζοντας παρά τις όποιες ενστάσεις και τα προβλήματα ένα σημαντικό προβάδισμα στο συγκεκριμένο τεχνολογικό πεδίο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ