Σε πτώση η αγορά των PC για πέμπτη συνεχή χρονιά!

Σε πτώση η αγορά των PC για πέμπτη συνεχή χρονιά!

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η αγορά των PC βρίσκεται σε μία διαρκή πτώση για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Η ενδυνάμωση της αγοράς των smartphones / tablets σε συνδυασμό με την εισαγωγή στην αγορά πιο ευέλικτων υβριδικών συστημάτων (όπως είναι τα convertibles) στρέφουν την προσοχή του καταναλωτικού κοινού από τα "παραδοσιακά" PC. Αυτή η στροφή και αλλαγή στις συνήθειες του καταναλωτικού κοινού αποτυπώνεται στις πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών / laptops, οι οποίες βρίσκονται σε πτώση για πέμπτη συνεχή χρονιά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και έδωσαν στη δημοσιότητα οι εταιρείες ερευνών Gartner και IDC (για το 4ο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα για το 2015) η πτώση που μας έχει συνηθίσει η αγορά των PC το τελευταίο χρονικό διάστημα απλώς... συνεχίζεται. Συγκεκριμένα, η IDC αναφέρει ότι παρουσιάστηκε μία πτώση της τάξεως του 1.6% (κάτι που για τους υπευθύνους της εταιρείας φανερώνει μία σταθερότητα), ενώ η Gartner από την μεριά της σημειώνει ότι η μείωση των πωλήσεων τελικά ανήλθε στο 3.7%. Ποσοτικά αυτό μεταφράζεται σε 72.6 εκατομμύρια PC για το 4ο τρίμηνο της χρονιάς που μας πέρασε και 269.7 εκατομμύρια για όλη τη χρονιά. Συνολικά, η διαφορά ανάμεσα στο 2015 και στο 2016 ανέρχεται στο 6.2%.

Για να κατανοήσετε τα μεγέθη, το 2011 πουλήθηκαν 100 εκατομμύρια PC περισσότερα σε σχέση με το 2016! Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η αγορά των PC στερείται καινοτομίας και αυτό γιατί μπορεί ναι μεν τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα (όπως είναι για παράδειγμα τα laptops με πιο λεπτό σχεδιασμό και μεγαλύτερες αντοχές στην μπαταρία τους), αλλά όπως αποδεικνύεται ενδεχομένως αυτά τα βήματα να μην είναι αρκετά για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα, καθώς η μερίδα των καταναλωτών που ανήκουν στους PC enthusiasts είναι πλέον αρκετά μικρή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS