Τι συμβαίνει με τα iPhone 15; Τι φταίει και υπερθερμαίνονται
Το νέο iPhone 15 με θύρα USB-C / Φωτογραφία: Apple

Τι συμβαίνει με τα iPhone 15; Τι φταίει και υπερθερμαίνονται

Η Apple εργάζεται πάνω σε μια επιδιόρθωση λογισμικού έπειτα από αναφορές ότι ορισμένα από τα νέα της μοντέλα iPhone 15 υπερθερμαίνονται.

Η εταιρεία είπε στο CNN ότι τα τρέχοντα προβλήματα υπερθέρμανσης δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν θα επηρεάσουν τη μακροπρόθεσμη απόδοση των επηρεαζόμενων μοντέλων iPhone. Τόνισε επίσης ότι τα iPhone διαθέτουν εσωτερική προστασία για τα εξαρτήματα, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας εάν αυτή είναι πολύ υψηλή.

Τα παράπονα χρηστών άρχισαν να κυκλοφορούν μετά την κυκλοφορία των πιο πρόσφατων iPhone στα καταστήματα, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Τι ανακοίνωσε η Apple για την υπερθέρμανση των iPhone 15

«Έχουμε εντοπίσει μερικές συνθήκες που μπορεί να κάνουν το iPhone να θερμαίνεται περισσότερο από το αναμενόμενο», δήλωσε η Apple στο CNN.

Αρχικά, μπορεί να προκύψει υπερθέρμανση με ορισμένες πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές τρίτων, με αποτέλεσμα να «υπερφορτώνουν το σύστημα», είπε η εταιρεία. Αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν το Instagram, το Uber και το arcade racing παιχνίδι Asphalt 9.

«Συνεργαζόμαστε με αυτούς τους προγραμματιστές εφαρμογών για επιδιορθώσεις που βρίσκονται στη διαδικασία κυκλοφορίας», ανέφερε η Apple.

Είπε επίσης ότι ανακάλυψε ένα σφάλμα στο iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν σχολίασε πότε θα γίνει διαθέσιμη η επιδιόρθωση.

Επιπλέον, η Apple σημείωσε ότι η συσκευή μπορεί να είναι πιο ζεστή κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη ρύθμιση ή την επαναφορά της συσκευής, λόγω «αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο».

Η σελίδα υποστήριξης της Apple προειδοποιεί τους χρήστες ότι μια συσκευή μπορεί να γίνει πιο ζεστή κατά την επαναφορά της από ένα αντίγραφο ασφαλείας, με τη χρήση εφαρμογών υψηλής έντασης γραφικών, τη ροή βίντεο υψηλής ποιότητας και την ασύρματη φόρτισή της.

«Αυτές οι συνθήκες είναι φυσιολογικές και η συσκευή σας θα επιστρέψει σε κανονική θερμοκρασία όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ή όταν ολοκληρώσετε τη δραστηριότητά σας. Εάν η συσκευή σας δεν εμφανίζει προειδοποίηση θερμοκρασίας, μπορείτε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε», ανέφερε η εταιρεία.

Τα νέα έρχονται καθώς η ζήτηση για το iPhone 15 εμφανίζεται ισχυρή. Μέχρι την ημέρα κυκλοφορίας, αναλυτές σε εταιρείες όπως η Wedbush Securities ανέφεραν ότι οι προπαραγγελίες του iPhone 15 παρακολουθούνται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν αρχικά, με μεγάλη ζήτηση για τις premium προσφορές του iPhone 15 Pro, ειδικά το Pro Max. Οι χρόνοι παράδοσης και αποστολής έχουν μετακινηθεί από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου για διάφορα μοντέλα Pro.

Τα καινούρια iPhone έρχονται καθώς η Apple ανέφερε τον Αύγουστο ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα έσοδα από το iPhone ανήλθαν στα 39,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας μείωση περίπου 2% από έτος σε έτος, καθώς οι χρήστες ενημερώνουν τις συσκευές τους λιγότερο συχνά.

Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Wedbush, περίπου 250 εκατομμύρια iPhone δεν έχουν αναβαθμιστεί για περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Οι βελτιώσεις που έγιναν στον επεξεργαστή, την κάμερα και το σύστημα φόρτισης, μαζί με τις εκπτώσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θα μπορούσαν να είναι σοβαρός λόγος για τους χρήστες να αναβαθμίσουν επιτέλους φέτος.

Το iPhone 15 Pro ξεκινά από 1.099 $ και το iPhone 15 Pro Max από 1.199 $. Τα βασικά iPhone της Apple, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, κοστίζουν 799 $ και 899 δολάρια, αντίστοιχα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ