Το χρυσό deal του Τιμ Κουκ στην Apple -Το μπόνους-μαμούθ που πήρε, από συμφωνία που είχε με τον Στιβ Τζομπς

Το χρυσό deal του Τιμ Κουκ στην Apple -Το μπόνους-μαμούθ που πήρε, από συμφωνία που είχε με τον Στιβ Τζομπς

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, θα εισπράξει αυτή την εβδομάδα την 10η και τελευταία δόση της συμφωνίας που είχε κλείσει όσον αφορά την αμοιβή του, πριν από μία δεκαετία, όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον συνιδρυτή της Στιβ Τζομπς.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg News, το μερίδιο αυτό ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια μετοχές της Apple αξίας περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέρος της πληρωμής αυτής, εξαρτιόταν από την απόδοση των μετοχών της Apple τα τελευταία τρία χρόνια, η οποία σημείωσε άνοδο κατά 191,83% σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η αυξανόμενη τιμή της μετοχής της Apple, επέτρεψε στον 60χρονο Τιμ Κουκ να εισπράττει μεγάλα ποσά ως μισθό, χρόνο με το χρόνο, κάτι που τον έκανε μάλιστα δισεκατομμυριούχο. Αυτή τη στιγμή, η καθαρή περιουσία του εκτιμάται περίπου στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο CEO της Apple όμως, είχε δηλώσει το 2015 ότι σκοπεύει να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του και έχει ήδη δωρίσει μετοχές της Apple αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τιμ Κουκ προσχώρησε αρχικά στην Apple στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μετά από θητείες στην Compaq και την IBM. Γρήγορα έγινε το κορυφαίο λειτουργικό στέλεχος της Apple και το No. 2 μετά τον Στιβ Τζομπς. Όσο σπουδαίος ήταν ο Τζομπς στο να ονειρευτεί το επόμενο σπουδαίο προϊόν της εταιρείας, τόσο ο Κουκ ήταν ειδικός στο να κατασκευάσει και να διανείμει στη συνέχεια αυτές τις συσκευές.

Διπλασίασε τα κέρδη της Apple

Όταν διαδέχτηκε τον Στιβ Τζομπς πριν από 10 χρόνια, ορισμένοι παρατηρητές αμφέβαλλαν ότι ο τεχνοκράτης Κουκ θα μπορούσε να διεκδικήσει λίγη από την λάμψη του προκατόχου του και να συνεχίσει το πετυχημένο σερί της Apple. Όμως υπό την ηγεσία του, τα έσοδα της εταιρείας έχουν υπερδιπλασιαστεί και οι μετοχές της επέστρεψαν πάνω από 1.100%, αυξάνοντας την αξία της Apple πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS