54 διαφορετικά εμβόλια υπό έρευνα - Ίσως και 2 εμβόλια μέσα στον Δεκέμβριο από Moderna και Pfizer

54 διαφορετικά εμβόλια υπό έρευνα - Ίσως και 2 εμβόλια μέσα στον Δεκέμβριο από Moderna και Pfizer

Η εξάπλωση παγκοσμίως της πανδημίας του κορωνοϊού έχει θέσει σε κινητοποίηση τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές βιομηχανίες για την έρευνα του εμβολίου ή του φαρμάκου που θα θωρακίσει τον ανθρώπινο οργανισμό κατά της νόσου.

Βεβαίως ο στόχος είναι διπλός. Πρώτον η εταιρεία που θα ανακαλύψει πρώτη φάρμακο ή εμβόλιο θα τεθεί αναμφίβολα στην πρωτοκαθεδρία του κλάδου παγκοσμίως, λαμβανομένων μάλιστα υπόψιν των πρωτοφανών συνθηκών κάτω από τις οποίες ζει πλέον η ανθρωπότητα. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να παραγνωρίζονται τα κέρδη που θα αποκομίσει ή θα αποκομίσουν οι εταιρίες που θα βγούν νικητές στον ανταγωνισμό αυτό της συγκεκριμένης έρευνας για το θαυματουργό φάρμακο.

Εκτός από την Pfizer, η οποία βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας από την πληροφορία ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο παρασκευής εμβολίου με αποτελεσματικότητα έως και 75% και το ρωσσικό εμβόλιο sputnik που διαφημίζει ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν, και η εταιρία Moderna ανακοίνωσε ότι έχει περίπου έτοιμο εμβολιο με αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%.

Όμως εκτός από την Pfizer και την Moderna που διεκδικούν την πρωτοπορία στην ανακάλυψη και διάθεση του εμβολίου και η εταιρία Johnson & Johnson έχει αναπτυξει το δικό της εμβόλιο.

Τις τρεις αυτές εταιρίες που προσπαθούν να προηγηθούν στην ανακάλυψη του εμβολίου άλλες 10 εταιρίες είναι αυτές που ήδη παρασκευάζουν από 5 έως 10 διαφορετικά εμβόλια, η αποτελεσματικότητα των οποίων θα κρίνει και την διάθεσή τους στην αγορά. Έτσι:

Η Sorrento Therapeutics βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας 10 διαφορετικών φαρμάκων και εμβολίων κατά του covid-19
Η Talem Therapeutics δοκιμάζει 7 διαφορετικά εμβόλια
Η AstaZeneka 6 εμβόλια
Η Tonix Pharmaceuticals 6
H GlaxoSmith επίσης 6
H Mateon Therapeutics 5
H GC Pharma 5
H Grifols 5
H Epivax 5
H Merck & Co άλλα 5

Όπως επισήμανε πάντως το Politico με αφορμή τα νέα περί του εμβολίου με την αποτελεσματικότητα πάνω του 90%, η τελική επεξεργασία του εμβολίου δεν έχει τελειώσει ακόμη. Και επιπλέον υπάρχει και το εξής δίλημμα που κυριραρχεί τόσο στις εταιρίες ανάπτυξης του εμβολίου όσο και στις κυβερνήσεις. Το δίλημμα είναι αν θα διανείμουν περιορισμένο απόθεμα των εμβολίων ή θα προωθήσουν μία μαζική παραγωγή τους ώστε να ικανοποιηθεί η παγκόσμια ζήτηση. Βεβαίως την πιθανότητα μαζικής παραγωγής πρέπει να λάβει υπόψιν και την αυξανόμενη επιφυλακτικότητα στις κοινωνίες διεθνώς. Επισημαίνεται επίσης ως παράδειγμα για την σπουδή διάθεσης του εμβολίου για τον covid-19 ότι το εμβόλιο που παρήχθη γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο αφορούσε την παρωτίτιδα, αλλά χρειάστηκαν 4 χρόνια από την σύλληψή του μέχρι την έγκρισή του!

Ενθαρρυντικές είναι και οι δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει την FDA, αλλά τα δεδομένα (ΣΣ των δύο εμβολίων) είναι εντυπωσιακά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ